"DOKTOR ZA MITO I KORUPCIJU" OPTUŽEN ZA ISTO Splitski inspektor obećao da će malo "zažmiriti" u važnoj istrazi

Split,inspektor,korupcija,mito
Paun Paunovic / CROPIX

Dr.sc. Vjeku Luetića, inspektora Službe za gospodarski kriminal splitske policije, poznatog i kao jedinog 'doktora za mito i korupciju' u Policijskoj upravi splitskoj-dalmatinskoj, uhitili su inspektori PNUSKOK-a u četvrtak ujutro - zbog primanja mita. 

Kako je doznao Jutarnji list, Luetića su uhitili nakon višemjesečne istrage zbog sumnje da je primio mito u obliku građevinskog kamena vrijednog nekoliko tisuća eura kako bi usporio ili zaustavio kriminalističku obradu nad odgovornim osobama tvrtke 'Ana Kamen projekt d.o.o.' iz Kaštel Sućurca.

Splitski je inspektor, neslužbeno je doznao Jutarnji list, dogovorio preko Ivana Šipića, poznatijeg u lokalnim okvirima kao čovjeka koji je 'kamenolomski' tajkun, da će 'zažmiriti' u istrazi protiv druge direktorice te tvrtke, kineske državljanke Yan Xu, a zauzvrat je tražio da mu ovaj nabavi najkvalitetniji kamen za gradnju i oblaganje bazena kojeg Luetić gradi u dvorištu svoje kuće u rodnom mjestu Župa Donja u općini Zagvozd.

Osim Luetića, uhićen je, kako se piše, i Šipić koji je mito dao. Obojica se nalaze na kriminalističkoj obradi te se očekuje da će tijekom petka biti privedeni na ispitivanje na USKOK, a potom i pred suca istrage ako USKOK zatraži određivanje istražnog zatvora.