DJEVOJČICA NA KOJU JE NALETIO VOZAČ HITNE ''Nije to namjerno napravio, ja mu opraštam''

Hitna pomoć
Ilustracija/Hercegovina.info

Najteže ozlijeđeni mladić, kojeg je na Bundeku pregazilo vozilo Hitne pomoći, uskoro će s jedinice intenzivnog liječenja biti preseljen na odjel.

Kako doznaje Jutarnji list iz KBC-a Zagreb, gdje je na liječenju, izvan je životne opasnosti, ali put oporavka je i dalje dug. Naime, zbog oštećenja krvnih žila vratne kralježnice došlo je do problema u centru za vid i ravnotežu, no liječnici se nadaju najboljem.

Druga sudionica, koja je također teže nastradala, u ponedjeljak je iz Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj prevezena u Kliniku za traumatologiju, gdje će nastaviti liječenje. Damir Kovačević, otac teže ozlijeđene djevojčice, potvrdio je kako je premještena u drugu bolnicu, piše Jutarnji list.

Čeka tešku operaciju

''Upravo je na prijemu i čeka je novi težak operativni zahvat. Kako su dani prolazili, ozljede su teže nego što se na početku mislilo. Osim polomljene zdjelice, naknadno su liječnici ustanovili i dva slomljena kralješka lumbalnog dijela kralježnice'', govori Kovačević. Prema informacijama iz bolnice, kaže nam Kovačević, njegova bi kći trebala biti operirana sljedećih dana, kad bi se trebale sanirati teške ozlijede.

''Naravno, boli je, nije joj lako. Osim toga, uzrujana je zbog prijatelja, ali i raznih netočnih informacija o okolnostima nesreće'', kaže Kovačević.

Unatoč činjenici da vozač nije vidio djecu, Kovačević i njegova kći ne krive vozača, odnosno smatraju da je riječ o nenamjernom činu.

''Kći mi je rekla: ‘Tata, striček to nije napravio namjerno, ja mu opraštam i nisam ljuta na njega‘'', govori Kovačević, koji se slaže s kćeri, a pokušao je i doći preko odvjetnika do pritvorenog vozača Hitne.

''Javio sam se porukom odvjetniku. Rekao sam da sam otac ozlijeđenog djeteta i da mu kao roditelj želim prenijeti poruku djece da ga ne osuđuju. Napisao sam da se pogreška može svakome dogoditi, osobito na tako zahtjevnom i odgovornom zadatku'', kaže Kovačević. Također, od odvjetnika je tražio da mu pomogne da ga i fizički posjeti i sam mu to kaže, ali s obzirom na to da je vozaču određen istražni zatvor, odvjetnik je rekao da to nije moguće.

Smatra da je i sam vozač doživio veliku traumu te da bi se ipak trebao braniti sa slobode.

Inače, u prijašnjem razgovoru s Kovačevićem Jutarnji je doznao kako ga je jako zasmetala izjava Tomislava Tomaševića, koji je banalizirao nesreću rekavši da je taj dan bilo jako puno intervencija zbog pijane djece, stavljajući u isti koš s njima i pregažene tinejdžere koji su u konačnici nastradali od Hitne koju su sami pozvali jer su pronašli onesviještenu osmašicu.

Prema riječima oca ozlijeđene djevojke, Tomašević je nazvao roditelje sve troje ozlijeđenih na Bundeku kako bi provjerio stanje djece i ponudio pomoć.

Podrška gradonačelnika

''Gradonačelnik je, kad je nazvao, obećao da će javno ispričati cijelu priču. Ponudio je podršku i izrazio želju da upozna djecu nakon što se sve završi i kad se oporave. Nije bio negativan, bio je pozitivan. Dakle, korektan i empatičan, ali još nije izvršio ono što je obećao, a to je javno iznesena istina od gradonačelnika'', kaže Kovačević.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u srijedu, zadnjeg dana škole. Troje maloljetnika pozvalo je Hitnu pomoć kako bi pomogli onesviještenoj osmašici. Dvije djevojke sjedile su više metara udaljene od vozila, leđima okrenute, dok je mladić ležao. Vozač hitne nije ih vidio te je prilikom polaganog kretanja na travi prema stazi udario u sve troje. Jedna je djevojka prošla s lakšim ozljedama.