DINARA Krenuli izvući tijelo stradalog od mine, pa pronašli još jednu osobu

HGSS i policija na Dinari
HGSS

Policija i HGSS-ovci zaprimili su dojavu o eksploziji na području visoravni Vrdovo, sumnjalo se u zaostalu minu. Na terenu bila i policija te ostale žurne službe.

Hrvatska gorska služba spašavanja primila je jutros oko 9:27 sati informaciju da je na Vrdovu na Dinari ozlijeđen muškarac i to najvjerojatnije zbog eksplozije nepoznate naprave, piše RTL.

Odmah su izašli na teren, kao i članovi HGSS Split te su oko 12:50 sati ispratili lovca na sigurno. Nije bio ozlijeđen, nego samo promrzao, navode u HGSS-u. Nakon toga su pronašli i drugu osobu koja je bila mrtva te su izvukli njegovo tijelo.

Objavili su i kako su im put razminirali pirotehničari bez kojih ne bi imali siguran put. Na terenu je bila i policija.

Hina navodi, muškarac koji je u nedjelju ujutro stao na minu na Vrdovu kod Sinja, gdje je bila crta bojišta tijekom Domovinskog rata, pri tom je smrtno stradao, a službe koje su krenule u spašavanje do njegovog tijela uspjele su doći nekoliko sati nakon eksplozije, doznaje se u policiji.

Prema navodima medija, smrtno stradali 67-godišnji muškarac bio je u društvu svojih prijatelja lovaca, koji su nakon eksplozije pozvali pomoć. Zbog obdukcije je tijelo prevezeno na Odjel patologije KBC Split gdje će se utvrditi uzrok smrti.