DIJETE U TEŠKOM STANJU Roditelji djelomično priznali nasilje nad djevojčicom; Određen im je pritvor

Zatvor rešetke ruke
Ilustracija

Roditeljima teško ozlijeđene djevojčice određen je jednomjesečni pritvor. Prije toga su oboje ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, navodi Index. 

Županijska državna odvjetnica Mirela Šmital rekla je da su iznosili obranu i da su djelomično priznali počinjena djela. "Opširno su se branili i iznosili okolnosti", rekla je i dodala kako su sucu istrage predložili određivanje istražnog zatvora za oboje.

Majka je prvookrivljena i tereti ju se za pet kaznenih djela (četiri zbog povrede prava djeteta i jedno teško ozljeđivanje). Oca se tereti za četiri djela povrede prava djeteta, javlja N1 televizija. Otac (27) i majka (24) su uhićeni i sumnjiči ih se za povredu prava djeteta, a ako djevojčica ne preživi, teretit će ih se za teško ubojstvo.

"Službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojima su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela 'Povreda djetetovih prava'. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu", priopćila je sinoć policija. 

Otac je već bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi, a curica je do studenog prošle godine bila smještena u udomiteljskoj obitelji. Nakon povratka u biološku obitelj bili su pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, piše Index.

Zbog ovog nezapamćenog slučaja jutros je smijenjen Branko Medunić, šef Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

"Nažalost djevojčica je i nadalje vrlo kritično, na mehaničkoj je ventilaciji", kazao je jutros gostujući na N1 ravnatelj dječje bolnice u Klaićevoj, Goran Roić. Dodao je kako se i dalje poduzima sve da se spasi život djeteta. Otkrio je kako je curica već pri dolasku iz Nove Gradiške u Kalićevu bila na mehaničkoj ventilaciji i bez svijesti

"Prvo nisu bile poznate okolnosti pod kojima su nastale ozljede. No mi smo kasnije konstatirali puni opseg stanja. U prvom redu dominiraju problemi sa središnjim živčanim sustavom s oštećenjem moždanih struktura. Mi kao javna institucija odgovorni smo da upozorimo na svaku takvu situaciju. Nadležne službe će, nadam se, rasvijetliti sve okolnosti svih teških ozljeda", rekao je Roić.