DETALJI TRAGEDIJE U ZAGREBU Ubojica djeteta rodom je iz Žepča, nakon krvavog pohoda bacio se pod kamion

Goran Knežević
Facebook

Sinoć je u Zagrebu, na Kozari putu, došlo do krvoprolića u kojem je 43-godišnji Goran Knežević sjekirom napao bivšu ženu i jednoipolgodišnje dijete. Od posljedica napada curica je preminula u jednoj zagrebačkoj bolnici, dok njena majka ima teške tjelesne ozljede.

Goran Knežević otprije je poznat policiji zbog svog problematičnog ponašanja i pljački, zbog kojih je i bio u zatvoru, javlja Index.

Naime, 2009. godine u peteročlanoj skupini bio je osumnjičen za pljačku dviju pošti i pet automat-klubova, u kojima su zajedno uzeli milijun kuna. Pljačke su izvršavali maskirani, a zaposlenicima bi prijetili riječima, a u nekim pljačkama koristili su i pištolje. Novac i oružje koje su koristili nikad nisu pronađeni.

Knežević je državljanin BiH, čija je obitelj došla u Hrvatsku Dubicu iz Žepča, gdje su dugo živjeli. Otac mu je bio predsjednik općinske podružnice HSP-a.

Zagrebačka policija oglasila se o teškom ubojstvu djeteta (1.5) i napadu na ženu u Zagrebu. Policija u priopćenju navodi da je prvu dojavu, koja je upućivala na obiteljsko nasilje dobila u 20.26 sati te u idućih 12 minuta više poziva.

Prvi je poziv uputila žena, žrtva starosti 42 godine te prijavila zlostavljanje od strane najvjerojatnije alkoholiziranog bivšeg supruga starosti 43 godine. Nakon toga, uslijedila su još dva poziva, jedan o svađi na cesti, a potom i ozljeđivanju osoba sjekirom, dodaje zagrebačka policija.

Ženu i dijete sjekirom tukao po glavi

"Odmah po prvom pozivu policiji, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su dolaskom na mjesto događaja utvrdili da je 43-godišnjak sjekirom zadao udarce u područje glave djetetu i majki djeteta koje su pronađene u teškom stanju i kojima su policijski službenici na mjestu događaja odmah počeli pružati prvu pomoć da bi potom, po dolasku hitne medicinske pomoći, žrtvama kaznenog djela liječnička pomoć bila pružena u bolnicama na području Grada Zagreba. 

Ujedno, poduzetim žurnim policijskim radnjama u smislu samih činjenica o tom događaju, utvrđeno je da se počinitelj udaljio s mjesta događaja te pobjegao u nepoznatom smjeru osobnim automobilom, u tom trenutku nepoznatih registarskih oznaka", kažu iz policije.

Ubojica se bacio pod auto, dijete je preminulo od zadobivenih ozljeda

"Naknadno je zaprimljena informacija o smrtnom stradavanju muškarca u prometnoj nesreći na AC A3. Na mjestu smrtnog stradavanja muškarca proveden je očevid od strane dežurne zamjenice ŽDO-a u Zagrebu i ekipe za očevide PU zagrebačke te je utvrđeno da se radi o samoubojstvu. U ranim jutarnjim satima, 5. siječnja  2023. godine zaprimljena je informacija da je dijete od zadobivenih ozljeda preminulo", zaključuju.