DETALJI BRUTALNOG NAPADA KOD ZADRA Osmorica divljački mlatila muškarca, među njima i maloljetnici

zadar,kelečević,turanj
Slobodna Dalmacija

Grupa muškaraca u Turnju je u ponedjeljak napala braću Dennija (33) i Michela Kelečevića (31), pri čemu je stariji brat pretrpio teške ozljede glave. Za medije je ranije progovorio njihov otac, rekavši da ih je grupa napadača “bacila na pod i počela cipelariti”.

Policija je sad objavila detalje brutalnog napada. Kriminalističko istraživanje provedeno je nad šest hrvatskih državljanina u dobi od 18 do 27 godina te nad dva maloljetna hrvatska državljanina koje se sumnjiči da su 17. srpnja u ranojutarnjim satima u Turnju, “na naročito drzak način verbalno, a potom i fizički” napali 33-godišnjeg i 31-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Pri tome je 31-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede, dok je 33-godišnjak teško ozlijeđen, dodali su. Sumnja se kako mu je teške tjelesne ozljede nanio 18-godišnjak uslijed udarca stolicom u predjelu glave.

Prijavljen za tešku tjelesnu ozljedu

Osumnjičeni 18-godišnjak danas će u zakonskom roku biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske, a protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela ‘Teška tjelesna ozljeda’.

Nadalje, zbog prekršaja naročito drskog i nepristojnog ponašanja, opisanog u čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv petorice u dobi od 27, 23, 22, 20 i 18 godina te dva maloljetna hrvatska državljanina policija pokreće prekršajni postupak.

S obzirom da su u događaju sudjelovale i maloljetne osobe, policija će izvijestiti nadležne institucije zbog poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti. Kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja, priopćila je PU zadarska.

Braća se vraćala kući iz kafića

Obitelj Kelečević inače živi u Švedskoj, a u Turanj dolaze na godišnji odmor. Napad se dogodio kada su mladići, koji su bili u izlasku povodom Turanjske fešte, krenuli kući iz kafića, kazao je njihov otac za Index.