VIDEO  Desetak azilanata mlatilo se letvama i kamenjem u Zagrebu, trojica završila u bolnici

azilanti tučnjava
Facebook screenshot/Jutarnji list

Nešto više od desetak muškaraca uglavnom mlađe i srednje dobi koji se tuku na Jakuševečkoj cesti, a pritom neki koriste letve i kamenje, uznemirili su stanovnike novozagrebačkih Dugava u srijedu navečer. Neki od sudionika sukoba su završili u bolnici na saniranju ozljeda, a veći dio njih u policijskoj postaji.

Iz PU zagrebačke kažu kako su zaprimili dojavu oko 20.05 sati u srijedu te su po dolasku na mjesto događaja zatekli više stranih državljana, tražitelja međunarodne zaštite u RH, za koje su utvrdili da su se međusobno sukobili. Osim galame i psovki, koristili su drvene letve i kamenje pa su trojica tražitelja azila završila u KBC Rebro gdje su im utvrđene lakše ozljede, piše Jutarnji list.



''U službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedeno je šest osoba koje su potom uz optužni prijedlog dovedene na nadležni prekršajni sud zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je jedan od trojice ozlijeđenih muškaraca, 30-godišnjak, zadobio udarac drvenom letvom u glavu. Poduzetim radnjama policijski su službenici utvrdili identitet muškarca koji se dovodi u vezu s navedenim, a riječ je o 25-godišnjem stranom državljaninu. Muškarac je uhićen te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede'', kažu iz PU zagrebačke.

Stanovnici Dugava ogorčeni su sukobom. Njih ne zanimaju razlozi sukoba već samo žele mir i sigurnost u naselju u kojem žive. Različite snimke tučnjave, jurišanja skupine muškaraca po kvartu, letećih predmeta koje bacaju jedni na druge, ali i razbijene glave jednog od njih kojem žitelji Dugava pomažu zaustaviti krvarenje te čekaju s njim dolazak policije, preplavile su društvene mreže.

Jer sukob se dogodio pored gradilišta buduće osnovne škole i neposredne blizine hotela Porin u kojem su smješteni već dugi niz godina tražitelji međunarodne zaštite. Nekolicina žitelja Dugava s kojima smo razgovarali ukazuju da ovaj okršaj nije izolirani slučaj te naglašavaju kako se svako malo stanari navedenog hotela nađu u nekom problemu s druge strane zakona, u koji involviraju i druge.