CURE PODACI ISPITIVANJA "Boysi su kao vojnici. Nisu pod stresom i sve što izgovore je dobro promišljeno..."

BBB Atena huligani
Ronald Goršić/CROPIX

Od 94 uhićena zbog stravičnih izgreda u Novoj Filadelfiji, kvartu glavnog grada grčke, njih 89 su hrvatski huligani iz zagrebačkog Dinama, piše grčki portal Newsbomb. Bad Blue Boysi su prešli pola Balkana i našli se u Ateni kako bi napali stadion AEK-a koji je tragično završio smrću 29-godišnjeg Michalisa Katsourija. Grčka policija je, nakon neviđene i nezamislive indolencije, pristupila uhićenjima i sada intenzivira istrage kako bi se pronašao počinitelj ili počinitelji ubojstva.

"Uhićeni daju DNK uzorke kako bi se mogao identificirati počinitelj ubojstva, no na ispitivanjima u GADA-i pokazalo se da su Hrvati kao vojnici. Njihove su riječi malobrojne, odmjerene i dobro promišljene, djeluju prilično oštro i nimalo pod stresom", piše grčki portal pozivajući se na izvor iz istrage.

Prema prvim informacijama, Hrvati su policiji rekli da nisu imali namjeru stvarati incidente i da su u Grčku došli samo kako bi psihički bodrili svoju momčad. Kad im je istaknuto da neće moći ući na stadion jer postoji zabrana putovanja od strane UEFA-e, rekli su da to znaju i i da su samo htjeli gledati utakmicu iz kafića u blizini stadiona kako bi navijali za svoj tim.

Kako piše Newsbomb.gr, Hrvati imaju nevjerojatnu teoriju. "Hrvati su navodno tvrdili da postoje grčke obitelji koje su ih prve napale i tako pokrenule događaje u New Philadelphiji! Na pitanje, međutim, zašto su bili opremljeni facama, palicama, noževima i svim vrstama oružja, nisu dali nikakav odgovor. Također, Hrvati šute o tome jesu li imali grčke suradnike u cijeloj ovoj operaciji."

Policajci su tijekom noći identificirali još pet hrvatskih huligana za koje se pokazalo da su sudjelovali u ubojitom napadu u New Philadelphiji, gdje je 29-godišnji Michalis Katsouris izgubio život.

Petoricu Hrvata uočili su službenici osiguranja policije Thesprotia u luci Igoumenitsa dok su se pripremali za ukrcaj na brod za Italiju, javlja ERT. Najprije su dovedeni u zgradu Policijske uprave Tesprotije, a po završetku očevida petorica Hrvata bit će posebnim transferom prebačena u Atenu, doznaje grčki portal.

Podsjećamo, jučer je uhićen i 19-godišnji Hrvat koji je autobusom putovao u Albaniju, a osumnjičen je za sudjelovanje u napadu u Novoj Filadelfiji.