Čeka rasplet u Remetincu

Mario Korade , sin pokojnog umirovljenog generala
Mario Korade (26), sin pokojnog umirovljenog generala Ivana Koradea, završio je u istražnom zatvoru nakon što je prijavljen zbog prijetnji, ilegalnog posjedovanja oružja, te protupravnog oduzimanja slobode trojici muškaraca koje je zatekao kako sijeku drva njegovoj šumi.

Korade, koji je već prijavljivan zbog nasilničkog ponašanja, naišao je na trojicu muškaraca dok je šumom šetao psa. Optužio ih je da mu kradu drva, te u idućem trenutku potpuno pobijesnio. Nakon brojnih prijetnji počeo je mahati i oružjem, te ih svu trojicu, kako tvrde istražitelji, zatočio u šumi.

Jedan od napadnutih na kraju je završio u bolnici, da bi nakon toga sva trojica podnijela prijavu protiv Koradea.

Slučaj je preuzelo tužiteljstvo koje je od Županijskog suda u Zagrebu zatražilo da se nasilnom 26-godišnjaku odredi istražni zatvor kako ne ponovno divljao i prijetio. No, sudac istrage Krešimir Devčić nije prihvatio tu argumentaciju budući da Korade, iako sklon nasilnim ispadima, nikada zbog toga nije osuđivan. U svojoj kaznenoj evidenciji ima tek nasilničko ponašanje u obitelji.

Ipak, kako ne bi utjecao na svjedoke, a prije svega na svog prijatelja koji je također bio nazočan ovom incidentu, rasplet postupka čekat će u Remetincu.

Još nije sasvim jasno jesu li napadnuti muškarci doista krali drva u Koradeovoj šumi.