BULJ NAJAVLJUJE STRAŽU NA GRANICI S BIH ''Među migrantima su teroristi, ako budu pucali - vratit ćemo''

Sinj, miro bulj, covid potvrde
Dalmacija danas

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj tvrdi da će organizirati samozaštitu građana Cetinske krajine. U borbi protiv nezakonitih ulazaka migranata poziva vojsku na angažman kao pomoć, kako kaže, preopterećenim policijskim snagama na graničnim prijelazima

Miro Bulj tvrdi kako će na sinjskom području organizirati građanske straže duž granice s BiH.

"Među migrantima su i teroristi, ako budu pucali - vratit ćemo"

"To je samopomoć, samoorganizacija. Mi ćemo se na tom području morati i ujediniti kad počnu ulaziti nekontrolirano migranti među kojima su i teroristi. Oni nose svoje ratove i svoje kulture i nije ih briga za nas, a nije briga ni državu. Ako budu pucali iz oružja u naše ljude, morat ćemo vratit' istom mjerom", rekao je za HRT Miro Bulj, gradonačelnik Sinja (Most).

Tvrdi da golemom sinjskom području, koje graniči s BiH, prijeti val nezakonitih migracija.

"Meni je važnija jedna dlaka ili nokat djeteta nego svi migranti. Pola ih je terorista"

"Sve države zatvaraju granice, a naše su otvorene. Pogledajte naše pustopoljine, ove planine Dinara i Kamensko i jednostavno migrantima je dozvoljen ulazak. Meni je važnija jedna dlaka ili nokat djeteta nego svi migranti. Pola ih je terorista", naglasio je Bulj.

Traži da se policiji na granici pridruži vojska. Iz MUP-a poručuju da za tim nema potrebe jer se sigurnosna situacija nije pogoršala i nema neposredne opasnosti.

MUP: U Dalmaciji gotovo da nema migranata

"Od početka godine na području cijele Hrvatske zabilježena je 61 tisuća nezakonitih migracija, od toga samo dva posto na području PU SDŽ-a. Najveći broj migranata dolazi iz Turske. Broj nezakonitih migranata u posljednja dva mjeseca u padu je u odnosu na prethodno razdoblje", izvijestili su iz MUP-a RH.

Za sada se još ne zna kako će izgledati sinjska straža i tko će sve u njoj sudjelovati.