BIVŠI IGRAČ DINAMA NA SUĐENJU MAMIĆIMA "Davao sam postotak od plaće Mariju Mamiću"

Suđenje Mamićima svjedočio Mario Grgurević
HRT

Nakon što je Nikky Arthur Vuksan, jedan od okrivljenih u kaznenom postupku protiv Zdravka Mamića i suokrivljenika za nezakonito izvlačenje 19,1 milijuna eura iz Dinama, u nedjelju poslijepodne otkazao punomoć svojoj odvjetnici Kseniji Vržini, a onda se u ponedjeljak nije pojavio na raspravi na Županijskom sudu u Osijeku, sudsko vijeće ovog suda razdvojilo je postupak protiv njega u odnosu na ostalih šest okrivljenika – Zdravka, Zorana i Marija Mamića, Damira Vrbanovića, Sandra Stipančića i Igora Krote, prenosi Jutarnji list.

Obrane optuženih prvo su predložile odgodu rasprave, čemu se USKOK usprotivio, a nakon što su tužitelji predložili razdvajnje postupka u odnosu na Vuksana, sudsko vijeće je prihvatilo taj prijedlog, pa je rasprava nastavljena iskazima novih svjedoka, Marija Grgurovića, nekadašnjeg nogometaša Dinama i njegovog oca Šime, koji su svjedočili video linkom sa Županijskog suda u Zadru. Grgurović je naveo kako je s Dinamom potpisao ugovor na oko 72.000 eura godišnje, od kojih je "15 ili 20 posto novca prema dogovoru davao Zdravku Mamiću."

"Taj postotak sam plaćao, ali nikada nisam novac dao Zdravku, nego većinom njegovom sinu Mariju", rekao je Grgurović, pojasnivši kako je pri dolasku u Dinamo imao zaključen ugovor o zastupanju s Mamić Sport Agency, ali se ne sjeća je li ugovor potpisao baš sa Zdravkom Mamićem.

Čuo je i da je u toj agenciji bio zaposlen Vuksan, ali misli da se s njime nije susretao.

Inače, za vrijeme ugovora s Dinamom, novac je dobijao na račun, a ne u gotovini. Njegov otac Šime kazao je kako je sa Zdravkom Mamićem prvo potpisao ugovor o uzdržavanju i stipendiranju svoga sina, jer je on tada bio maloljetan, ali da od toga osobno nije dobio nikakav novac.

Ne sjeća se je li Zdravko Mamić nazočio potpisivanju ugovora, ali da mu se čini kako je tom činu nazočio Vuksan.

Nakon što mu je predočena potvrda iz travnja 2004. godine u kojoj stoji da je od Mamića primio 12.000 eura, temeljem ugovora o zastupanju njegova sina, Šime Grgurović je kazao da je to njegov potpis te da je potvrdu potpisao, ako je primio novac, ali da tu potvrdu nema.

Na kraju je Ivan Stanić, branitelj Marija Mamića uložio primjedbu na rad sudskog vijeća, jer smatra da su "razdvajanjem postupka i održavanjem današnje rasprave teško povrijeđena prava okrivljenika Vuksana, jer mu je onemogućena obrana." Inače, postupak protiv Vuksana već je jednom bio razdvojen, tada zbog nedolaska na raspravu njegove braniteljice, a onda je nakon što je cijeli postupak krenuo ispočetka, i Vuksan vraćen u isti kazneni postupak.