BiH GA IZRUČILA HRVATSKOJ Filip Romić ispitan i ekspresno pušten na slobodu

filip romić
Slobodna Dalmacija

Filip Romić, koji je u studenom prošle godine u Sarajevu 'skinut' s ukrcaja na let za Dubai na temelju tjeralice koju je za njim raspisao splitski Županijski sud zbog sudjelovanja u zločinačkoj skupini šefa narko kartela Nenada Petraka, pušten je na slobodu nakon ispitivanja u USKOK-u. 

Romić je prošlog tjedna izručen Hrvatskoj, ali se nije dugo zadržao u istražnom zatvoru na Bilicama. Ukidanje istražnog zatvora zatražio je USKOK, i to nakon prvog ispitivanja. 

Što je sve Romić kazao tužiteljici Nataliji Petković nije poznato budući da je ova faza postupka tajna, a ništa više o tome nije nam mogla reći ni njegova braniteljica Sineva Vukušić, no pretpostavlja se da je iscrpno elaborirao o svojim saznanjima o funkcioniranju grupe koja se sumnjiči za šverc marihuane i hašiša te višemilijunsku zaradu. Nagađa se kako samo priznanje ne bi trebalo biti dovoljno za puštanje na slobodu. Romić je 12-okrivljeni, a USKOK ga tereti da je u dogovoru s Petrakom o prijevozu marihuane iz Španjolske organizirao pretovar tereta sa skrivenom drogom koja je dopremljena teretnim vozilom Volvo do Zagreba nakon čega je došlo do prodaje 62 kilograma marihuane, piše Dalmatinski portal.

Romića sumnjiče i da je po uputi drugookrivljenog Tomislava Miletića organizirao dopremu 45 kilograma marihuane iz Zagreba do Dugopolja. Droga je prodana kupcima na ilegalnom tržištu. 

Sve skupa, grupa se sumnjiči za nabavu najmanje 964 kilograma marihuane i 100 kilograma hašiša te prodaju najmanje 377 kilograma marihuane i 77 kilograma hašiša. Vrijednost prodane marihuane iznosi najmanje 1,2 milijuna eura, a hašiša 308 tisuća eura, izračunao je USKOK.