BESANA NOĆ ZA ZAGREPČANE Čule se jake eksplozije, izgorjelo osam automobila tijekom noći

Automobili Zagreb

Iza stanara novozagrebačkog naselja Sloboština je besana noć. Nešto prije 2.30 sati pod još nerazjašnjenim okolnostima vatrena stihija zahvatila je osam automobila parkiranih u Ulici Mije Bolšića.

Stanari su alarmirali zagrebačke vatrogasce koji su vrlo brzo pristigli na mjesto intervencije te se uhvatili u koštac s buktinjom.

"Čuo se niz detonacija. Valjda je to bio zvuk pucanja guma pod vrućinom. Vatra je išla u vis da je izgledalo kao da će zahvatiti krošnje drveća. Vatrogasci su brzo došli i stavili vatru pod kontrolu. Nije mi jasno zašto je jedno od tih vozila nepropisno ostavljeno, kažu da se navodno samo počelo kretati po parkingu", kaže za Jutarnji jedna stanarka zgrade.

Prema prvim informacijama sve je krenulo od jednog VW osječkih oznaka nakon čega se vatra vrlo brzo proširila i na ostalih još sedam.

Okolnosti požara će se utvrđivati policijskim očevidom tijekom prijepodneva a navodno se prvi auto, koji je u potpunosti izgorio, pokrenuo čim je počeo goriti i potom se zabio u ostale aute.