BANOŽIĆ PO IZLASKU IZ BOLNICE "Poznavao sam stradalog Gorana, žao mi je"

Mario Banožić
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Bivši ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, koji je razriješen te dužnosti zbog prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao Goran Šarić, otpušten je iz bolnice. Banožić se po izlasku iz bolnice obratio javnosti putem Facebooka i izrazio žaljenje zbog izgubljenog ljudskog života. Rekao je kako je stradalog i poznavao.

"Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca.

Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao. 

U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život.

Želim zahvaliti zdravstvenim djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su mi pružali liječničku skrb i pomogli mi u oporavku od ozljeda zadobivenih u nesreći. Zahvalan sam također i svima koji su u ovim teškim trenucima za moju obitelj bili uz nju, napose moju suprugu i djecu, kao i brojnim prijateljima, kolegama i suradnicima koji su nam pružili podršku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra obrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom. Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države. 
Zahvaljujem i svojim kolegicama i kolegama, članovima Vlade, na suradnji u protekle četiri i pol godine.

Svima im želim mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu na dobrobit naših sugrađana. 
Obnašajući dužnost ministra obrane predano sam radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika. Novom potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću, kao i svim suradnicima u Ministarstvu obrane želim puno uspjeha u daljnjem radu", napisao je Banožić.