Bandić: Zbog boljševizacije SDP-a osnivam svoju stranku!

Na ručku koji je u petak organizirao na Zagrebačkom velesajmu za dvjestotinjak aktivista iz predsjedničke kampanje Milan Bandić je kazao da će nova stranka biti bitan čimbenik u političkom životu Hrvatske.

- S pokojnim Ivicom Račanom osnivao sam SDP, no danas je to neka druga stranka. U SDP-u je na djelu boljševizacija - prepričao nam je jedan sudionik sastanka Bandićeve riječi.

I Ljuština istupio

U isto vrijeme u zagrebačkom SDP-u nakon odlaska Milana Bandića planiraju masovno brisanje članova koji su s njim sudjelovali u predsjedničkoj kampanji. Riječ je uglavnom o ljudima koje na Iblerovu trgu podrugljivo nazivaju "kanalizacijskim članstvom".

Oni su u SDP ušli na nagovor zagrebačkoga gradonačelnika jer im je on asfaltirao ulicu, doveo autobusnu liniju te vodovod i kanalizaciju, ali ne sudjeluju aktivno u radu stranke, pričaju u redovima socijaldemokrata.

Zamjenik predsjednika zagrebačkog SDP-a Ivo Jelušić u idućih će nekoliko tjedana provesti reviziju članstva u najbrojnijoj stranačkoj organizaciji u zemlji, a procjene govore da bi iz SDP-a moglo biti izbrisano između tisuću i tisuću i pol neaktivnih članova.

Iako se očekivalo da će Glavni odbor na svojoj sjednici u subotu isključiti SDP-ovce koji su operativno sudjelovali u radu Bandićeva izbornog stožera, velika većina Bandićevih suradnika iz kampanje do petka je već sama istupila iz SDP-a. To su učinili Duško Ljuština, Zvonimir Šostar, Miro Laco, Ladislav Prežigalo, Ivica Pančić te Jasmina Havranek.

Čistka nižih Bandićevih igrača po Zagrebu prepustit će se Jelušiću i predsjednicima mjesnih organizacija SDP-a.

hina