Bandić vratio donaciju uhićenom Beinegelu!

Milan Bandić, Milan Bandić, Papa Franjo, Zagreb, Milan Bandić
Izborni stožer Milana Bandića uputio je danas priopćenje medijima u kojemu navode kako će vratiti donaciju koju su dobili od osumnjičenika u akciji 'Bankomat'. Napominju da prema Zakonu o financiranju izbora nema pravnog mehanizma kojim se može se utjecati na to tko smije, a tko ne smije uplatiti novčanu potporu bilo kojem kandidatu.

"U slučaju donacije Olivera Beinegela s obzirom na to da je navedeni jučer osumnjičen, smatramo da u ovom trenutku ne možemo prihvatiti njegovu financijsku potporu. Sredstva smo odmah vratili na račun uplatitelja. Navedeni slučaj ne isključuje mogućnost da možda postoji još neprimjerenih ili moralno neprihvatljivih donacija kako u našem slučaju tako i kod ostalih sudionika ovih predsjedničkih izbora, pa stoga pozivamo nadležna tijela da učine temeljit uvid u donacije uplaćene u korist svih predsjedničkih kandidata", navode u priopćenju.

Na kraju napominju da "s obzirom na važeći Zakon o financiranju izbora i dalje postoji mogućnost zloupotrebe identiteta uplatitelja donacija, za što nismo i ne možemo biti odgovorni".

Podsjetimo, jučer je otkriveno kako je Beidengel, koji je od HPB-a dobio 23 milijuna kuna kredita bez pokrića i koji je jedan od osumnjičenih u akciji 'Bankomat', financirao je predsjedničku kampanju. Donirao je 25 tisuća kuna, donirao 25 tisuća kuna. Kako je objavio Večernji list, jednak iznos kao i stanovita Ivana Beidengel, no nije utvđeno u kojem je ona odnosu s osumnjičenim.