FOTO  Bandić najavio pa porekao predsjedničku kandidaturu

Milan Bandić
- Do sada sam uvijek donosio pravilne odluke, a vjerujem da ću tako nastaviti i nadalje. Vjerujem da me pamet neće “prebaciti”, odgovorio je Bandić na konferenciji za novinar
U SDP-u su već oguglali na, u posljednje vrijeme, gotovo svakodnevnu Bandićevu igru mačke i miša oko kandidature. “SDP ima svoga kandidata koji je pobijedio na unutarstranačkim izborima. Svatko iz SDP-a, a osobito istaknuti članovi, imali su priliku iskazati svoju ambiciju. Naš kandidat Josipović bit će predsjednik, jer je bolji od svih protukandidata koji su već rekli da se kandidaraju i od onih koji će to tek reći”, kratko je prokomentirao šef stranke Zoran Milanović vijest o navodnoj Bandićevoj kandidaturi.
e, održanoj u povodu njegove promocije u ambasadora Sportskih igara mladih, da bi nešto kasnije, u neformalnijem okruženju, izrekao i ove rečenice: “Na jesen je glava hladnija. Kandidirat ću se za predsjednika države!” Njegove riječi čulo je i u notese pribilježilo nekoliko novinara. Nekoliko sati kasnije, međutim, Bandić se predomislio, pa ustvrdio da nije najavio nikakvu kandidaturu za predsjednika. “Kakva kandidatura? To je psihološki rat. Nisam ja najavio nikakvu kandidaturu za predsjednika”, ustvrdio je Bandić. U posljednjih desetak dana zagrebački gradonačelnik na više adresa povjerio se da ipak ide u utrku. Nekolicina njegovih suradnika Bandićevom predsjedničkom kandidaturom već operira kao gotovom činjenicom, i službenu objavu ulaska u utrku za Pantovčak najavljuje već do kraja ovoga mjeseca. Što misli o cijeloj priči, pitali smo profesora Žarka Puhovskog, političkog analitičara i dobrog Bandićevog poznanika.
- U pitanju je puštanje balona, ispitivanje javnog mišljenja provokacijom, što Bandić radi na veoma spretan način. Ova taktika polučit će uspjeh, ali samo ukoliko s tim prekine u idućih pet do šest dana i priopći odluku. Ukoliko, pak, duže bude igrao ovu igru ispast će “vrdalama”, smatra Puhovski.