Bandić na misi za generale u Pakoštanima

Na prvoj od misa za, kako su ih nazvali, "nevino utamničene hrvatske generale" koje će se, počevši od večeras svakog petka u listopadu održavati po župama zadarske nadbiskupije bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je tamo bio jedini istaknuti političar.

Bandić je jedini od hrvatskih političara koji je pozvan da sluša misu za hrvatske generale, što nam je potvrdio i on sam kazavši kako ga je pozvao župnik Pakoštana Mario Sikirić.

- O misi za hrvatske generale kojima se sudi u Haagu i na drugim sudovima mislim sve najbolje te drugima preporučam da mole Boga za njih - kazao je Bandić. Prijatelj generala Ante Gotovine, brigadir u mirovini Željko Dilber, kazao nam je kako je Bandić u priči oko Ante Gotovine od prvog dana.

- Do suđenja generalu Gotovini nije ni trebalo doći da je bio ozbiljniji i kvalitetniji pristup politike i države oko Haaga - dodao je Dilber.

Pakoštanski župnik Sikirć nakon mise izjavio nam je kako je od svih političara pozvao jedino Bandića zato što je on po njegovom mišljenju pravi Hrvat i katolik koji je to pokazao i u Zagrebu i kojega narod voli, a na novinarsko pitanje zbog čega nisu bili pozvani i drugi dužnosnici don Mario je kazao kako nije htio zvati HDZ-ove političare jer su oni i najzaslužniji što su hrvatski generali završili u Haagu.

vecernji list