Bandić ide u Remetinec, Pripuzu prihvaćena jamčevina

Milan Bandić
Ako nekog ovdje treba zatvorit onda zatvorite mene, a pustite sve ove ljude. Sve ovo je napravljeno kako bi se spriječio moj uspjeh na parlamentarnim i predsjedničkim izborima - rekao je gradonačelnik Milan Bandić tijekom istražnog ročišta na kojem se danas odlučivalo o Uskokovom zahtjevu za njegovim pritvorom.

Tijekom istražnog ročišta branitelji i okrivljenici iznijeli su svoje argumente prema kojima smatraju zašto im ne bi trebao biti određen istražni zatvor, a neki od njih su za obranu sa slobode ponudili i jamčevinu koja je prema riječima odvjetnika višestruko veća od onog što im se stavlja na teret.

Odvjetnik Milana Bandića, Krešimir Krsnik, po izlasku iz županijskog suda kazao je da "baš i nije zadovoljan".

- Nismo uopće dobili prijedlog istražnog zatvora pa je zato bio i prekid. Ali nismo iznenađeni, preiskusni smo odvjetnici i nismo iznenađeni jer stalno govorimo o modusu operandi državnog odvjetništva - kazao je Krsnik te dodao da će reagirati kada dobiju odluku.

Nakon što su u tužiteljstvu iznijeli svoju obranu na slobodu su pušteni pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Ines Bravić, načelnica Odjela za pravne poslove Gradskog ureda za imovinu Koraljka Rožanković Uremović, voditelj Holdingove podružnice za upravljanje sportskim objektima Dragutin Kosić te direktor Plinare Ante Dodig, koji su također pod istragom.

seebiz.eu