Bandić će u 28 dana u autobusu obići cijelu Hrvatsku

Ravnatelj osječkoga Crvenog križa Marko Đukić istaknuo je kako je "zagrebački gradonačelnik i nizom drugih akcija pokazao osjetljivost za najmlađe te svaki put kad je trebalo, osobno je pomagao da se odmaralište što prije završi".

Dodao je kako je u obnovu i dogradnju odmarališta, što je trajalo pet godina, uloženo 33 milijuna kuna, a radovi su završili prošle godine.

Mato Arlović, predsjednik Odbora za obnovu i dogradnju odmarališta u Orahovici, rekao je kako je pomoć zagrebačkog gradonačelnika i grada Zagreba vrlo važna, dodavši kako su pomagali i brojni drugi donatori. Svima njima želimo se odužiti poveljom zahvalnosti i poveljom o počasnom članstvu, jer na taj način promičemo i Crveni križ, istaknuo je, rekavši kako Crveni križ, među ostalim, pomaže i osobama u potrebi i najsiromašnijima.

Gradonačelnik Bandić kazao je kako su mu "današnja priznanja najdraža jer se odnose na humanost, a to je danas najpotrebnije". Napomenuo je da je dao 37 puta krv te da bi i dalje davao, ali da ne smije nakon moždanog udara jer svaki dan uzima pola andola.

Dodao je kako mora spomenuti "i predsjednika Mesića koji je također sudjelovao u pomoći za obnovu i dogradnju tako važna objekta kakvo je odmaralište Crvenog križa u Orahovici".

Na novinarsko pitanje kako komentira današnje priopćenje za javnost HDSSB-a koji je potpisivanje arbitražnog sporazuma sa Slovenijom nazvao izdajom, Bandić je odgovorio: "Ja ne komentiram druge, ja imam svoj stav o tome." Dodao je kako je bitno da se postigne takvo rješenje koje neće dovesti u pitanje hrvatski teritorij.

Bandić je najavio da predsjedničku kampanju počinje u subotu, 14. studenog, iz Iloka te da će u 28 dana u autobusu obići cijelu Hrvatsku.

hina