AUTOBUS SMRTI Vozač odveden u Županijsko državno odvjetništvo

Prometna nesreća autobus Slavonski Brod
SB online

Vozač (52) kosovskog autobusa smrti u čijem je prevrtanju poginulo deset osoba predan je pritvorskom upravniku Policijske uprave brodsko-posavske, a zatim odveden u Županijsko državno odvjetništvo, potvrdio je u ponedjeljak glasnogovornik brodsko-posavske policije Damir Brezić.

Vozač je u 10,40 sati bio predan pritvorskom upravniku Policijske uprave brodsko-posavske, a oko 13 sati dovezen u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, gdje će biti ispitan te će biti donesena odluka o njegovu pritvoru, piše Hina.

Policija vozača sumnjiči za počinjenje prometne nesreće, jer se nije kretao voznom trakom, te je vozilom zahvatio travnatu površinu nakon čega je došlo do prevrtanja autobusa. Za to je kazneno djelo predviđena kazna do 15 godina zatvora. Kako javljaju mediji u Hrvatskoj vozač se branio šutnjom, dok je ranije izjavio da je na trenutak zaspao. 

Glasnogovornik brodsko-posavske Policijske uprave Damir Brezić je na konferenciji za novinare izvijestio da je do sada za osam poginulih osoba utvrđen identitet. U toj je prometnoj nesreći 15 osoba teško a 30 lakše ozlijeđeno.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina prije u u Strugi Banskoj novinarima rekao da su sve provjere, vještačenja i dokazne radnje o nesreći u tijeku te da će svi detalji o biti poznati nakon istražnog postupka.