Anto Nobilo pljusnuo 15-godišnjaka koji je na ulici igrao nogomet

anto nobilo, anto nobilo, Krunoslav Prates, Suđenja Perkoviću i Mustaču , Zdravko Mustač, Stjepan Đureković, slučaj Đureković

ZAGREB - Anto Nobilo, poznati zagrebački odvjetnik, danas u 11.11 sati, pljusnuo je 15-godišnjeg dječaka koji je s desetak svojih vršnjaka igrao nogomet na zelenom valu u Zagrebu.

Kako doznajemo, dječak je sa svojim vršnjacima, kontejnerima zagradio cestu kod Žerjavićeve te su igrali nogomet, na taj način prosvjedujući što su im gradske vlasti zatvorile igralište kod Botaničkog vrta koje su sami uredili. U jednom trenutku naišao je odvjetnik Nobilo, a u raspravi koja je uslijedila, odvjetnik je pljusnuo dječaka te otišao.

Nobilo potvrdio incident
Anto Nobilo potvrdio je da je do takvog incidenta zaista došlo i ispričao svoje viđenje sukoba na Zelenom valu.

 - Zaustavio sam automobil jer je ulica bila blokirana kontejnerima, tamo je bilo i 12 ili 13 mladića u dobi od 17 do 21 godine. Izašao sam iz auta i htio skloniti kontejner da mogu proći, ali jedan od mladića gurnuo je kontejner prema meni.

Jedva sam izbjegao udar kontejnera, a tada su i ostali mladići krenuli prema meni. Ošamario sam prvoga mladića, a tada su se ostali zaustavili. Sklonio sam kontejner i otišao - kaže Nobilo, koji do danas poslijepodne nije još bio pozvan u policiju.

U tijeku obrada
Dječak je malo kasnije zajedno s ocem te vršnjacima koji su s njim igrali nogomet, došao u Prvu policijsku postaju kako bi prijavio incident. Policajci su razgovarali s njima, a nakon toga uslijedit će obrada tijekom koje će se ustanoviti ima li elemanata prekršajnog i kaznenog djela. Zagrebačka policija tek je potvrdila da se incident dogodio, no nisu željeli ulaziti u detalje ni spominjati imena aktera sukoba.

Kako doznajemo, planiraju razgovarati i sa odvjetnikom Nobilom, kako bi čuli što on ima reći. Nakon toga će odlučiti o podizanju eventualnih prekršajnih ili kazenih prijava.

Podsjetimo, u kolovozu su mladići organizirali sličan prosvjed, kad su zaustavili promet na desetak minuta, vozači su trubili i pokazivali ljutnju, ali incidenta tada nije bilo.

vecernji.hr

piše: Željko