AFERA LAŽNIH COVID POTVRDA Osim Cetinskog 'pali' sportaši, poduzetnici, profesori...

lažne covid potvrde,covid potvrde,tony cetinski
Index

Osim pjevača Tonyja Cetinskog, lažne covid-potvrde po cijeni od najmanje 100 eura kupovali su, kako je utvrdila policija u posljednjoj velikoj akciji, i brojni poduzetnici, cijele obitelji, jedna operna pjevačica, jedna kandidatkinja na izboru za Miss Hrvatske, brojni sadašnji i bivši sportaši te zubari, piše Telegram.

Za sada je istragom obuhvaćeno 230 osoba, no Telegramovi izvori bliski istrazi uvjeravaju da ih je bilo puno više.

Među osumnjičenima su i profesor s Katoličkog bogoslovnog fakulteta i bivši tajnik nogometnog kluba, piše Večernji list.

Ugostitelj bio glavni posrednik?

Ekipa koju je, prema sumnjama USKOK-a, predvodila sada već bivša medicinska sestra Petra Rumiha, sređivala ih je onima koji se nisu željeli cijepiti protiv koronavirusa. I dok Tony Cetinski javno negira da je kupio lažnu covid-potvrdu, istražitelji tvrde da je do nje došao u studenom prošle godine. Nabavio ju je, sumnja se, preko Tomislava Kolarića, poznatog zagrebačkog ugostitelja koji je navodno bio glavni posrednik.

Inače, riječ je o čovjeku koji je svojevremeno bio suvlasnik noćnog kluba Urnebes, a sada vodi Excellente bar u Zagrebu. U jesen 2016. pod njegov BMW bio je podmetnut požar.

Ranije je Kolarić bio poslovni partner sa Željkom Telincem, s kojim je vodio upravo Urnebes, a zajedno su pokušali preuzeti i kultni Saloon.

Dio ih je priznao krivnju 

Sada je Kolarić u bijegu, odnosno policija ga nije zatekla niti na jednoj adresi. Zato je USKOK za njega te još četiri osumnjičene osobe iz ove afere zatražio određivanje istražnog zatvora.

Neki od okrivljenika, tvrde Telegramovi izvori bliski istrazi, odmah nakon uhićenja priznali su krivnju. Suočili su se s dokazima koje su istražitelji pronašli još krajem prošle godine kada je Petra Rumiha prvi put bila uhićena. Tada joj je oduzet mobitel, ali i sva ostala oprema, pa je, nakon detaljne analize otvorena ova najnovija istraga.