30.000 hrvatskih obitelji za 30.000 nelegalnih kredita

Krediti
Poštovani !

Obraćam Vam se kao o onima koji su raskrinkali mnoge afere u Hrvatskoj u nadi da ćete objaviti ovu vijest jer 30.000 hrvatskih građana čeka odgovor.

Kako bi bio red da se predstavim podaci poznati redakciji u ali u ovoj prilici predstavljam svoju Obitelj i sve one Obitelji koje su iza sebe ostavile mnoge neprospavane noći, izgubljene domove, suicide, djecu čiji roditelji više nisu živi ili su se kompletne Obitelji raspale i nestale, a krediti su ostali i Lihvari se naplaćuju bez obzira na bilo kakve okolnosti.

Govorim u ime svojih mnogobrojnih Mještana Viškova ali i ostalih građana R.H. koji traže malo svog mjesta pod suncem i da jednom ova naša HRVATSKA država pruži ruku svojim građanima i tako bude korisna i sebi i građanima koji čine tu istu HRVATSKU.

Mislim da sam Vas dovoljno i možda i previše upoznala u čije ime želim ovu vijest plasirati baš Vama a Vi je onda ako ima smisla plasirajte tako da bude od te informacije i odjeka i koristi -MOŽDA?

Vjerujem da ste čuli za ilegalne institucije RAIFAISEN BANK ( zadruge ) koje su u Hrvatsku plasirale mnogobrojne kredite u razdoblju između cca 1998 i cca 2010 .posrednici su ubirali danak u startu, a krediti koje su Hrvatski građani dizali u Austrijskim Bankama ( koje nisu Banke već zadruge koje su imale lokalnu dozvolu za kreditiranje na lokalnoj razini i van toga nisu smjele poslovati ) su tako zamišljeni da se plasiraju a NIKADA NE OTPLATE .

Hrvatskim građanima uzimali su nekretnine pod Hipoteku, primanja su nam namještali bankari , i novac koji je dobiven nije bilo bitno da se vrati već je bilo bitno DOĆI DO EKSKLUZIVNIH NEKRETNINA I TAKO BACITI HRVATSKU NA KOLJENA A NJENE GRAĐANE NA ULICU .

Čitava igra je FUNKCIONIRLA godinama ali kad se je HR. približila 01.07.2013 i službenom ulasku u EU - ispostavilo se da je čitava priča PROTUZAKONITA I NA ŠTETU HRVATSKIH GRAĐANA I DRŽAVE .

Do mene je ta vijest došla u 04/2013 POTAKNUTA tim saznanjem sam službeno zatražila u HNB-ci potvrdu o legalnosti moje " banke" u Hrvatskoj, bila sam vrlo neugodno iznenađena kada sam saznala da moja " Banka " nije nikada zatražila dozvolu za rad u HR. niti da danas ima tu dozvolu.

Tada su krenuli i privatni kontakti, svakog dana sve se je više govorilo o tom problemu ali zvanične institucije su šutjele. Novi list u 07/2013 kreće sa tim vijestima, ali ljeto je pa malo tko ima sluha za takve teme .

Na Provjerenom -tv-nova prilog je išao u 09/2013 pa su nadalje udarno.hr. pokrenuli istragu a NAŠI DRŽAVNI OCI - ŠUTJELI SU .

Kako sam i osobno pogođena tim problemom ( stigao mi je prijedlog za ovrhu kao rođendanski poklon - BAŠ NA MOJ ROĐENDAN mi je poštar uručio ) angažirala sam se koliko mi to moje znanje i životno iskustvo dopušta i krenula u borbu za svoju nekretninu.

Iskoristila sm sve zakonski rapoložive mogućnosti, podnjela Tužbu - koju sam pisala sama, sa ovlaštenom osobom SUDSKIM VJEŠTAKOM - ARHITEKTOM kojem je govorno područje njemački jezik -osobno- odlazimo u Austriju i prilikom kontakta sa bankom koja je moram priznati imala volje pregovarati ali onog trena kad su se u naš dogovor uključili hrvatski odvjetnici koji zastupaju AUSTRIJSKU ZADRUGU- banku, a oni su iz Varaždina - odvj.Ured ZEBEC-HORVAT svi pregovori su pali u vodu i kontakti sa bankom su prestali.

Saznala sam da taj odvjetnički tj.odv, Zebec i Horvat su suoosnivači agencije za nekretnine koje kupuju na javnim dražbama nekretnine koje su prije nekog vremena kreditirale Austrijske Raifaiesen zadruge, ovršili Ti isti odvjetnici koji su ujedno i blokirali sve račune svih onih koji su bili u kreditima kao solidarni jamci ili su nosioci kredita.

Znači jasno je svima da su ODVJETNICI U TOTALNOM sukobu interesa, da zastupaju nekoga tko je nelegalan u Hrvarskoj, zastupanje kriminalnih institucija nije dozvoljeno ODVJETNICIMA .Ugovori za kredite su potpisivani i ovjeravani u HRVATSKOJ - ovjeravali su odabrani od strane Austrijskih zadruga -HRVATSKI JAVNI BILJEŽNICI -

Kad je sve bilo gotovo novac je u Hrvatsku ušao privatnim kanalima -nije bilo podružnica putem kojih se je novac isplaćivao u Hrvatskoj -a sve to zbog TOGA ŠTO SU TE INSTITUCIJE NELEGALNE ,PA NI ODVJETNICI NI JAVNI BILJEŽNICI NI ZEMLJIŠNE -KNJIGE NISU SMJELE PROVODTI TAKVE UGOVORE A SVE TO- JER SU PROTUZAKONITI ,Oštećena je država ,jer nisu plaćali sva davanje koja su bili dužni jer su poslovali na našem teritoriju i trebali su i morali bi poštivati -naše zakone .

Sve je bilo dobro dok je bilo u Hrvatskoj posla -krediti su se plaćali a onda je u čitavu Evropu stigla Recesija i sad kad je stalo sve ,,, stala je i otplata tih kredita a onda su svi saznali da se ništa nije radilo po zakonu kad su Ti krediti u pitanju da su prevareni građani ,država ... svi su izgubili ali nisu Austrijske nelegalne institucije iako su nelegalne one svoj danak i danas naplaćuju .

Naplaćuju trostruke kamate ,kamate na kamate ,građane izbacuju iz njihovih kuća,stoljetnih domova u kojima su se generacije odgajale i koje su se čuvale kao oko u glavi ,izbacuju ih pomoću pravomoćnih presuda koje donose HRVATSKI SUDCI ,deložacije se ne najavljuju kako nebi netko iz "živog zida " priskočio i pomogao nezaštićenim starcima,djeci,invalidima ,braniteljima koji su dali svoje zdravlje za ovu državu -PRAVNICI KAŽU - TAJNE DELOŽACIJE SU PO ZAKONU -GDJE JE TO PO ZAKONU SAMO U HRVATSKOJ.

Najžalosnije je da nitko iz nadležnih ministarstava, nitko od onih koje smo mi birali ne čini ništa da zaštiti malog čovjeka -TO SU JEFTINI GLASAČKI BODOVI - tako razmišljaju političari koji su izglasali novi- OVRŠNI ZAKON- KOJI IMA članak - ELEKTRONSKU JAVNU DRAŽBU -a Hrvati nemaju ni za platiti telefon ,mnogi se neznaju koristiti ni bežičnim telefonom a kamo da sudjeluju u elektronskoj javnoj dražbi -O TOME SE NE GOVORI -ZABADA SE NOS U POSAO DRUGIH I DRUGE DRŽAVE A KOD NAS IMA POSLA NAPRETEK ALI GA NITKO NE ŽELI RIJEŠITI .

Gospodo novinari vjerujem u onu staru uzrečicu da je PERO JAČE OD STOTINE PUŠAKA -učinite za malog čovjeka ono što Vi možete a to je da izvučete iz ovog teksta BITNO i kažete GLASNO !!!!

Pokušati ću Vam sve rečeno sažeti :

Osobno sam NAŽALOST DIO OVE PRIČE -na obraćanje Vama sam se odlučila jer nitko,nitko na BILO KOJOJ RAZINI -NI INSTITUCIJI NIJE ŽELIO REAGIRATI ----- ALI ------ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obratila sam se kao što ćete vidjeti u prilogu ovog maila MINISTRU MILJENIĆU ,provjerila dali je dobio mail 1,2,3,puta telefonskim pozivom u kabinet gdje mi je potvrđeno MAIL SU PRIMILI pa će i odgovoriti jednom ?????????? ...............................

KAD DELOŽIRAJU 30.000 HRVATSKIH OBITELJI ??????????? MOŽDA

KAKO VRIJEME PROLAZI NEUMORNO I SVAKOG DANA SMO SVJEDOCI novih DELOŽACIJA ,novih OVRHA,novih TAJNIH DELOŽACIJA, SUICIDA, RAZORENIH OBITELJI, I TISUĆA TUŽNIH SUDBINA - krenula sam dalje OBRATILA SAM SE JOŠ JEDINOJ ADRESI U KOJU SAM MALO VJEROVALA A I NISAM VIŠE IMALA KOME ISPUCALA SAM SVE KONTAKTE, MOLILA,PISALA ali nažalost BEZUSPJEŠNO ...

ALI VOĐENA ONOM UZREČICOM - KAD SE SVA VRATA ZATVORE OBIČNO SE OTVORI PROZOR -ZNAČI MALO NADE I PUNO TRUDA

OBRATILA SAM SE PREDSJEDNIKU REPUBLIKE HRVATSKE GOS. IVI JOSIPOVIĆU

I ZAMISLITE IZ NJEGOVOG UREDA STIGAO JE ODGOVOR TE JE DAO NAPUTAK SVOJIM PODREĐENIMA

MILJANIĆU.LINIĆU I BAJIĆU
da nam odgovore što se čini po našoj muci,što se radi i dali se radi iz ureda PREDSJEDNIKA DRŽAVE HRVATSKE našao se netko tko je postupio kao ČOVJEK -ČOVJEKU .

Gos. JOSIPOVIĆ je dao naputak da se netko od prije navedenih očituje -- A DALI ĆE ??????????

Evo moram priznati da sam bila vrlo opširna ali još malo vaše pažnje -nitko nam nije odgovorio niti 12 dana nakon što je iz Ureda Predsjednika proslijeđen naputak da se nadležni OČITUJU ŠTO I DALI SE NEŠTO RADI PO PITANJU RAIFAISENA U HRVATSKOJ ???

GOSPODO GLAVNI UREDNICI, NOVINARI,VLASNICI NOVINSKIH I TV KUĆA POMOZITE NAM U NAŠOJ BORBI OBJAVITE OVE REDOVE DA SE ZNA HRVATSKA STVARNOST .

ZATO STE VI OVDJE DA INICIRATE ODGOVOR DA OBJAVITE ONO ŠTO JE TRANSPARENTNO I TAKO POMOGNETE NAMA KOJIMA NIJE VIŠE OSTALO NIŠTA -DA NAŠ TRUD NE BUDE BORBA SA VJETRENJAČAMA .

Vjerujemo da ćete nam izaći u susret i objavom dijela ili sažetka OVOG DOPISA pomoći našem mirnom snu

DA NAM KAŽU RADI LI SE NEŠTO I ŠTO PO NAŠIM PITANJIMA .

SVAKAKO MOLIMO DA OBJAVITE SLIJEDEĆE REDOVE JER SU LJUDI JAKO ZLI PA KAŽU -TKO IM JE KRIV ,DIGLI SU KREDIT PA SADA NEKA OSTANU BEZ KUĆA,STANOVA,DOMOVA -NISMO MI DIZALI KREDITE JER SMO OBJESNI ,OBJESNI NE DIŽU KREDITE ONI KRADU I IMAJU KEŠ !

MI RAIFAISEN ZAMORCI NE BJEŽIMO OD PLAĆANJA KREDITA ALI UZ RAZUMNE KAMATE I UVJETE DOSTOJNE ČOVJEKA - TO NE MOŽEMO AKO NAS DRŽAVA NE ZAŠTITI OD AUSTRIJSKIH lihvara ,kamatara KOJI SU POTPOMOGNUTI NAŠIM UNUTRAŠNJIM NEPRIJATELJIMA :ODVJETNICIMA,JAVNIM BILJEŽNICIMA,SUDCIMA bili karike u lancu KRIMINALA!

ALI I DALJE RADE A ZNA SE TOČNO TKO SU JER SU JAVNO NJIHOVA IMENA OBJAVLJENA ALI ONI I DALJE RADE NIKAD IH NITKO NIJE KONZULTIRAO ,PITAO IZJAVU ,NIKAD U OVIH 12 MJESECI NITKO NIJE UŠAO U URED BILJEŽNIKA I PITAO ZA NJIHOV KOMENTAR ,ODVJETNIKE TAKOĐER NITKO NIJE PITAO KAKO MOGU PRIHVATITI ZA STRANKU NELEGALNI SUBJEKT U RH,NELEGALNU ZADRUGU -KOJA BEZ DOZVOLE ZA RAD NA PROSTORIMA RH NORMALNO I SLOBODNO RADI

SVE PRIJE REČENO lako je provjeriti a ovo što ću još reći nije rečeno

1. Hrvatski građani su kredite u Austriji dizali jer u Hrvatskoj bez obzira na poslovanje ni milijunske promete nisu mogli dobiti kredit -------JER NISU IMALI DOVOLJAN BROJ ZAPOSLENIH ( pravila za OBRTNIKE,male poduzetnike i sl) ------------

2. HRVATSKI GRAĐANI ŽELE OTPLATITI SVOJE KREDITE U AUSTRIJI -OD DRŽAVE HRVATSKE TRAŽE SAMO ZAŠTITU DA SE KREDITI PROGLASE ONAKVIM KAKVI JESU-- NIŠTAVNI I PROTUZAKONITI --

3. JAVNI BILJEŽNICI I NJIHOVI UREDI koji su ovjeravali ove Ugovore i zastupali Austrijske zadruge prilikom ovjera da se odmah ZATVORE I STAVE POD ISTRAGU

4.ODVJETNIČKIM UREDIMA KOJI ZASTUPAJU NELEGALNE AUSTRIJSKE ZADRUGE -ODMAH ZABRANITI RAD

5. GOSPODA KOJA SU NADLEŽNA NEKA DAJU (TEMELJEM DOPISA IZ UREDA PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA I NA NAČIN KAKO IM JE ON SUGERIRAO )

SVOJE ODGOVORE KOJE ĆU VAM VRLO RADO PROSLIJEDITI UKOLKO DOĐU DO MENE TJ.UKOLIKO SE SADA ZBOG UGLEDA PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA IPAK UDOSTOJE NAS MALU ŠAČICU OD 30.000 OBITELJI ( cca 150 tisuća HRVATSKIH GRAĐANA ) SVOJIH ODGOVORA .

NEZNAM DALI JE SVE OVO PAMETNO DALI ĆE REZULTIRATI NEČIM USPJEŠNIM -ALI KAKO NEMAMO VIŠE ŠTO IZGUBITI ,KAKO JE SVE BEZNADNO ZA 30.000 HRVATSKIH OBITELJI -IDEMO JOŠ MALO U BORBU SA VJERTENJAČAMA JER NAS IONAKO ČEKA ULICA ,OBITELJI SU SE RASPALE ,IMAMO U SVOM SASTAVU SVIH PROFILA I DOBNIH SKUPINA PA NAS NEKA PUSTE DA UMREMO NA ULICAMA TE KAD PROĐU PORED NAŠIH LEŠEVA PREMA SVOJIM SKUPOCJENIM AUTOMOBILIMA NEKA ZAČEPE NOS I ODU MIRNO U TOPLINU SVOGA DOMA .

ZAHVALJUJEMO SE NA VAŠEM VREMENU DOK STE OVO ČITALI ,UČINITE ŠTO MOŽETE -JER MI NEMOŽEMO NIŠTA VIŠE OSIM OVOGA .

NISAM STRUČNA PA NEZNAM KAKO ĆU VAM U OVOM ISTOM MAILU PROSLIJEDITI OBRAĆANJE GOS.MILJENIĆU,I NAŠEM PREDSJEDNIKU REPUBLIKE HRVATSKE IVI JOSIPOVIĆU -ALI ĆU VAM TO SVAKAO PROSLIJEDITI U SLIJEDEĆEM MAILU KOJEGA VAM ŠALJEM SA ISTE ADRESE .

Kao što sam rekla na početku podaci poznati redakciji sa Viškova pored Rijeke ali u ovom slučaju sam jedna od cca 30.000 građana koji MOLE ZA POMOĆ a posebno sam predstavnica građana Viškova koji su dobrim dijelom zaslužni za ovu moju inicijativu ali SRAM,TUGA I STRAH su presudni što u ovoj priči nema još imena osim mojega, u meni su prepoznali nekoga tko će im pomoći i povesti ih u borbu po raznoraznim institucijama, dok je za pravni dio zaslužan zasigurno najviše naš Riječki Odvjetnik MIROSLAV VITALJIĆ koji je maksimalno dao svoje znanje i volju i .

Mi nismo NI UDRUGA ,NI TIM ,NITI STRANKE KOJE ZASTUPA ISTI ODVJETNIK-MI SMO GRAĐANI KOJI ČEKAJU ODGOVOR - MILJENIĆA, LINIĆA I BAJIĆA .

S Poštovanjem