16 PRIVEDENIH Policija u navijačkom kombiju našla 43 drvene palice, bengalke, fantomke ...

Palice navijači
MUP RH

Jutros oko 7 sati u Splitu u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, na parkiralištu u blizini udruge navijača 'Torcida', policija je tijekom provođenja mjera osiguranja današnje utakmice Hajduk - Rijeka uočila skupinu ljudi koja se nalazila uz kombi osječkih registracija, piše Index.

Nakon što se ta skupina pokušala udaljiti, policajci su pretražili kombi. Utvrđeno je da su se u kombiju nalazile 43 drvene palice, šest palica od električnog kabla, dvije teleskopske palice, dva električna kabla, sve redom predmeti podesni za napad i ozljeđivanje.

Također su pronađene i oduzete 21 bengalka i dvije fantomke. Šesnaest osoba je privedeno u prostorije policije te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje.

Policija još jednom apelira na navijače i sve posjetitelje nogometnih utakmica i drugih javnih okupljanja da se pridržavaju Zakona o javnom okupljanju, Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugih propisa, kako bi sve prošlo bez narušavanja javnog reda i mira, oštećenja imovine, ozljeđivanja osoba te drugih oblika protupravnog ponašanja.