FOTO  Hrvatska katolička župa sv. Nikole u Nizozemskoj proslavila blagdan nebeskog zaštitnika

Roterdam, Sveti Nikola Tavelić

Misno slavlje u 13 sati u roterdamskoj katedrali Sv. Lovre i sv. Elizabete  Sveto misno slavlje je predvodio fra Zoran Mandić uz koncelebraciju fra Jure Tokalića, fra Stipe Karajice, fra Velimira Bavrke i fra Franje Ninića. Pored mnogobrojnih gostiju koji su uveličali ovo sv.misno slavlje vrijedno je napomenuti nazočnost građanskih i političkih udruga iz Nizozemske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Misnom slavlju nazočili su Veleposlanica Republike Hrvatske mr.sc. Vesela Mrđen Korać i predstavnik Veleposlanstva BiH Goran Mihaljević. Misno slavlje pjevanjem je uveličao domaći župski zbor, a u molitvama su spomenuti i haški uznici kako bi im molitva pomogla da dostojno nose hrvatski križ. A u četvrtak 15. studenog ispred Haškog Suda molitvom i paljenjem svijeća dat će se potpora  haškim uznicima .

Na kraju homilije fra Zoran Mandić je podsjetio kako ''Godina vjere'' koja započela ove jeseni ima za cilj da još više upoznamo i produbimo svoju vjeru, pa do njoj živimo.

Nikola Tavelić prvo kao čovjek ,onda kao redovnik, svećenik radom, studijem i molitvom uspio je ostvariti ideal kršćanstva - svetost. Cilj je godine da Isus Krist bude više ljubljen, da ga više upoznao. Samo tako ćemo moći i djelotvornije živjeti. Molimo Gospodina da nam umnoži vjeru, te da On u nama i po nama ostvaruje čudesa svojega spasenja i ljubavi, riječi su kojima je fra Zoran Mandić.završio sv.misu.

 Hercegovina.info