Marina Radoš: Smej se, smej

Marina Radoš, miki, Marina Radoš, Marina Radoš, Mostar, Marina Radoš, osmjeh, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, ljudi, Marina Radoš, miki, Marina Radoš, Mostar, Marina Radoš, Marina Radoš, Fra Dado Milas hercegovački franjevac, Marina Radoš, Marina Radoš, oprost, Marina Radoš, žene, Marina Radoš, snijeg, duvno
Uvek se smej
Kada je čovjek koji ti je podmetnuo nogu u firmi dobio nogu u guzicu.
Najviše volim osmeh tvoj
Kad obraniš diplomski rad, a gospodin koji te je napravio i ostavio kao fetus gleda tvoje uspjehe bez hrabrosti da priđe tebi i tvojoj mami.
Smej se smej, ljubavi moja, živote moj
Kad ti stišće ruku neko ko ti je psovao mater do jučer.
Smej se, smej,
Kada se sa 59 kilograma češljaš ispred ogledala u Bubblesu pored djevojke od cca 80 kg koja je bila mršava kada si ti bila debela i koja ti se najviše rugala u svlačionici.
Osmehom mi dušu greješ
Kada se smeješ i platiš čitav račun propaloj bogatašici koja te ismijavala zbog tvoje ružne trenirke.
Smej se, smej, uvek se smej
Kada kreneš s posla i zatrubiš skupini svojih kolega s fakulteta koji su još na trećoj godini, isto kao onda dok su se opijali dok ti nisi imala ni dvadeset maraka i zvali te Špicasta.
Smej se, smej, i sjeti se nje koja ti je prstenom mahala pred nosom dok si ti plakala za njim, kada njega sretneš kako izlazi od konobarica u pet ujutro dok ga ona čeka.

Uvek se smej. Ja najviše volim osmeh tvoj, ljubavi moja, živote moj.
Ali samo se smej. Nemoj im se naslađivati u njihovim mukama.
Smej se na razglednicama, na fotografijama sa svojom zdravom djecom, smej se sa svojim mužem kojeg nikom nisi ukrala, smej se sa svojim kolegama s posla koje nikad nisi zajebala.
Uvek se smej na svojoj promociji fakulteta kojeg je majka plaćala kreditima dok je gospodin tata prelazio preko oni koje nisu dale samo onom ko je žurio na autobus.
Smej se, smej, uvek se smej. Najviše volim osmeh tvoj, ljubavi moja, živote moj. Osmehom mi dušu greješ. Najlepša si kad se smeješ.

Marina Radoš