Boksački klub Kralj Tomislav 07 vrši upise novih članova i nada se boljoj budućnosti

Boksački klub Kralj Tomislav 07 vrši upise novih članova i nada se boljoj budućnosti
Boksačka ekipa na čelu sa Šemsudinom Seferovićem Pećom želi proširiti klub. Želja im je motivirati ljude za ovaj zanimljivi i visoko disciplinirani sport, ali i "razbiti" mitove i predrasude povezane s boksom.

Glavni cilj ovoga sportskog kluba je motivirati ljude da redovito treniraju duh i tijelo jer je boks sport koji jača fizičku i mentalnu snagu, ističu u klubu.

- Pravo umijeće u boksu je znati primiti udarac. Boks je jedna plemenita vještina i viteški sport, a najvažnije je poštovanje prema protivniku", ističe mladi član kluba Mario Madunić Zoca koji naglašava da u Tomislavgradu postoji more mladih talenata za sport.

Klub trenutno ima 15 članova, a studentica Anica Tomas je i dalje jedina ženska članica za koju Pećo ima samo riječi hvale.

- Ona ima u sebi ono što se u borilačkom sportu ne može naučiti - ističe Pećo i dodaje da Anicu i dalje, unatoč studijskim obvezama u Mostaru, veže ljubav prema klubu i boksu.

- Moj klub ništa ne može zamijeniti - zajedno dišemo, ponosno govori Anica koja studira biologiju i kemiju na Fakultetu Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Podsjetimo, Boksački klub Kralj Tomislav 07 uz Šemsudina Seferovića Peću osnovali su Zvonko Kelava i Branko Perić 2013. godine.

Unatoč preprekama i težim uvjetima za trerinje, odlasku članova na studij ili rad u inozemstvo, članovi ovoga kluba ne odustaju i nadaju se boljoj budućnosti duvanjskoga boksa.

Ružica Ljubičić/Tomislavcity/RTG