Propao plan SDP za blokiranje rada Općinskog vijeća Stolac

Stolac, Stolac, romi, Stolac, SDP, plan, blokada, Stjepan Bošković, sastanak, Stolac, Stolac, svećanost, Stolac, izbori, Stolac, nestanak
Od važnijih točaka bitno je naglasiti da je Općinsko vijeće usvojilo Odluku o načinu i kriterijima za dodjelu stipendija studentima sa područja općine Stolac u akademskoj 2015./2016. godini kojom se stječu uvijeti da se krene u postupak raspisivanja javnog poziva za dodijelu stipendija. Također, usvojena je i Odluka o obavljanju volonterskog staža, kojom općina Stolac omgućava svim nezaposlenim osobama bez radnog iskustva volontiranje unutar organa uprave, javnih ustanova i poduzeća kojima je osnivač Općina Stolac a u svrhu stručnog osposobljavanja i polaganja stručnog ispita.

Važno je naglasiti da je Općinsko vijeće usvajanjem zaključka o pokretanju aktivnosti za rješavanje problema stambenog zbrinjavanja romskih obitelji koje žive na području općine Stolac, krenulo u rješavanje ovog problema rukovodeći se smjernicama utvrđenim programom „Dekada uključenja Roma 2005-2015. godine".

Vijećnici stranke SDP-a i stranke SDA napustili su sjednicu nakon što Općinsko vijeće nije usvojilo prijedlog da se na dnevni red uvrsti točka dnevnog reda - Osuda kipa Gospe u dvorištu Osnovne škole Hodovo. Vijećnici HDZ-a BiH usprotivili su ovakvom nazivu prijedloga točke dnevnog reda, smatrajući da je krajnje neprimjereno i uvrijedljivo tražiti da Općinsko vijeće osudi kip Gospe, koji su prvenstveno potencirali vijećnici SDP-a Stolac. Ovakvo traženje SDP-ovih vijećnika samo je nastavak provođenja politike ranije komunističke partije koji su u prošlom režimu uklanjali i vrijeđali sve što je imalo nacionalne i religijske vrijednosti.