Inicijativa za Stolac najavila proteste ispred sjedišta SIK-a u Sarajevu

Stolac, Stolac, zastave, Stolac, Stolac, izbori 2016, Stolac, izbori, Stolac, branitelji, HVO, Stolac, izbor, Stolac, Općinsko vijeće Stolac, izbori u stocu
Kako su naveli, protestom, koji će biti održan u pet do 12 (11:55 sati), građani i građanke Stoca tražit će novi datum izbora u svom gradu ukoliko SIK do tada ne donese odluku o poništenju izbora prekinutih prije mjesec dana. Istaknuli su i da su prije i u tijeku izbora podnijeli preko pedeset žalbi i prijava Općinskoj izbornoj komisiji i SIK-u, no niko nije reagirao.

- Ne samo nama, nego i cijeloj javnosti je jasno da je odbijanje da se ponište izbori u Stocu, kao i popratna obrazlaganja kako treba praviti istrage, samo korištenje rupe u izbornom zakonu, kako bi se rastezao period bez izbora i time ostavila trenutna općinska strukturna vlasti. Na istragama SIK nije insistirao u prijašnjim slučajevima kada su se kandidirale osobe optužene za teški kriminal oli ratne zločine. Zašto sada? U ovoj zemlji postoje istražni i sudski organi koji će utvrditi uzroke prekida izbora u Stocu. To nije posao SIK- a - piše u priopćenju.