STOČANI SE SABLAŽNJAVAJU NAD KAJANOM "Nije taj prešao Bulevar, a u Stocu bi nešto radikalnije i drastičnije"

Bise prozvao Kajana
bhinfo.ba

Nižu se reakcije nakon što je DF-ov zastupnik u Parlamentu Federacije BiH na svom Facebooku iznio lažna imena napadača iz Stoca. Kajana demantirao je FUP, MUP HNŽ, ali i lažno prozvani mladići.

Nad njegovim objavama sablažnjavaju se i sami Stočani. 

Tako se na svom profilu oglasio i sportski novinar Nermin Bise. On je Kajana prozvao za "paljenje vatre" i kukavičluk.

“Jednom federalnom parlamentarcu koji je na svojem profilu uveo sjevrno-korejsku diktaturu nemogućnosti ostavljanja komentara koji mu neće titrati egu zasmetalo je što će u Stocu biti “samo” protestna šetnja građana najavljena za danas. On bi to nešto radikalnije i drastičnije. Pa, izvoli lafe, kako se voliš predstavljati, izabrani zastupniče u najvišem zakonodavnom tijelu Federacije BiH, dođi u Stolac. I Stolac je u Federaciji BiH pa izvedi sebi svojstven performans s Live uključenjem, ali nemoj o šahtovima koji su za dva i po milimetra upali dublje u površinu asfalta i o nagetim kružnim tokovima prema Bileći. Nego dođi mangupe pa u sred Stoca malo o neustavnosti svega i svačega, ovog i onoga što biraš za teme snimajući “lajvove” sa sigurne distance od Šantića parka preko Emine do Lučkog mosta. Tu je sigurna zona kretanja. Kad je taj federalni zastupnik posjetio svoje sugrađane Bošnjake povratnike u Rodoč i Jasenicu, na Bijeli brijeg, na Bunu ili u Hodbinu, na Gubavicu i Pijeske? Nikad prije nego rijetko. Pa da malo progovori o svemu i svačemu čime zna zapaliti društvene mreže i glačati svoj ego kada mu raja klikovima aplaudira. Nije taj prešao bulevar smio bih desnu ruku na vatru staviti, ali zna “zapaliti vatru”. Sad bi i da po Stocu pali vatrice, jer Bože dragi zar samo protestna šetnja? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne lagumaj ovuda, evo svakako policija radi svoj posao i polagano otkriva vinovnike linčovanja i napada na momke iz Stoca. Nijedan napadač, bar za sada, nije iz područja Grada Stoca, što ne znači da do raspleta privođenja i hapšenja, odnosno istrage neće biti i neko odavde. Ali, da ne prejudiciramo. Naprotiv, za sada sve ukazuje da su s područja Mostara. 

Znaš, zastupniče, pošto mi nisi ostavio mogućnost da ti komentiram na ovoj društvenoj mreži, da ti postavim pitanje, bio sam primoran ovako se obratiti sa svog profila. Jeftini populista za finu mjesečnu lovu u Parlamentu. Ku’š bolje? Ali, i ta stranka koja ga je progurala na listu je populistička kao i njen predsjednik, uzurpator pozicije člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata kojeg biraju Bošnjaci. Taj član Predsjedništva koji nije smogao hrabrosti prije nekoliko godina otići u Posušje na sprovod devetoro mladih preminulih ljudi koje je ugušio plin. Kakav predsjednik takvi mu i zastupnici. Teletabis političari. 

Nije kasno nikad pokajati se. Svakako jedan teletabis nosi ime Po i samo njegovo ime dodaj ispred svog prezimena.

Da postanemo mjesto ljepšeg življenja, a ne vječite tenzije i produkovanja kriznih situacija", napisao je Bise.

Nerede u Stocu osudila i gradska vlast

U salonu Gradske uprave održana je u danas XVI sjednica Gradskog vijeća Stolac. 

"Na današnjoj sjednici Gradsko vijeće usvojilo je i Zaključak povodom događaja koji se u Stocu dogodio u noći sa 7 na 8. travnja kada su na ulasku u Stolac napadnuti naši sugrađani. Gradonačelnik i vijećnici oštro su osudili ovaj nemili događaj, kao i sve oblike maltretiranja, verbalnog i fizičkog nasilja. Svaki napad na građane Stoca izravan je napad na Grad Stolac kao instituciju koja štiti javno dobro i interes svih svojih građana. Zaključkom se od nadležnih institucija traži da bez odlaganja rasvijetle situaciju i pronađu počinitelje kako bi bili adekvatno kažnjeni. Suosjećamo s napadnutim sugrađanima i želimo im brz oporavak poručili su Gradonačelnik i vijećnici", priopćeno je iz Grada Stoca.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.