HDZ-u Hrvatske nije baš drago zbog Škore u Stocu, no koncert je dogovoren davno prije kandidature

Tropletovi dani kulture, Miroslav Škoro, Herceg Bosna, austrija, Hrvati, Miroslav Škoro, Wine Bar Regina Međugorje, Wine Bar Regina, Miroslav Škoro, ilindan stolac, Stjepan Bošković, don Rajko Marković, K. Perić

U Stocu je ovih dana osobito svečano. Nizom crkvenih i civilnih događaja obilježava se Dan općine i patron Župe Stolac. Na središnjem narodnom veselju u subotu u 21 sat nastupa Miroslav Škoro, prati ga njegov bend, te predgrupa Širokobriješki „Dukati“.

Kako saznaje Hercegovina.info, taj koncert, preciznije odabir izvođača nije najradosnije dočekan u HDZ-u Hrvatske budući da se Škoro isturio kao predsjednički kandidat, koji će ciljati na glasove aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a nastupa upravo u Stocu, koji glasi kao utvrda HDZ-a BiH, od kojeg se očekuje podrška Kolindi Grabar-Kitarović. 

Međutim, kako to često biva, stvari su katkad mnogo jednostavnije nego što izgledaju. Škorin nastup je dogovoren posve spontano, kada se nije ni spominjalo da bi on uz pjevački mogao poželjeti i politički angažman. Potvrdio je to stolački župnik don Rajko Marković.

„Vi znate kako ja to sve dogovaram. Sve je dogovoreno prije godinu dana, u isto vrijeme kada je zagovoren i biskup koji će prevoditi središnje misno slavlje, tako da tu ne može biti nikakvih krivih tumačenja“, smatra župnik don Rajko.

I stolački načelnik Stjepan Bošković ističe da nema mjesta dvostrukim tumačenjima, jer su stvari, što se njih tiče - vrlo jasne.

„Koncert Miroslava Škore povodom Dana općine Stolac ne može se povezivati s njegovim političkim angažmanom jer je nastup dogovoren mnogo prije njegove kandidature za predsjednika Republike Hrvatske. OO HDZ BiH Stolac je donio zaključak kako će na predstojećim predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj podržati kandidata HDZ-a Hrvatske. Kao načelnik općine Stolac također ću podržati kandidata iz rada HDZ-a Hrvatske jer Vlada Republike Hrvatske, na čelu s predsjednikom Vlade gospodinom Andrejem Plenkovićem uvelike pomaže mnoge projekte u općini Stolac“, izjavio je za Hercegovina.info Bošković.

Podsjetimo, 20. srpnja je glavna svečanost, sveti Ilija Prorok zaštitnik župe, grada i općine Stolac. Svečanu koncelebriranu svetu misu, u krugu stolačke župne crkve u 11 sati predvodi gospićko senjski biskup mons. Zdenko Križić. U večernjim satima održava se narodno veselje i spomenuti koncert.

K.Perić/Hercegovina.info

Miroslav Škoro,ilindan stolac,Stjepan Bošković,don Rajko Marković,K. Perić

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.