U Hercegovini za metar drva u balvanima plaća se 75 KM, a drva spremna za peć koštaju više od 90 KM

ogrijev, drva, šuma, krađa, krađa drva , ilegalno preko granice , Mostar, drva, ogrijev, drva, ogrijev, zima, ogrijev, drva, ogrijev, kupovina, drva, ogrijev, drva, nestašica

Značajan iznos kojeg mnogi nemaju pa se i ove godine u zamjenu za drva nudi sve i svašta, od televizora, kosilica, računala, skutera do automobila.Veliki dio građana još uvijek nije riješio pitanje ogrjeva a kako sad stvari stoje zbog neimaštine i nedostatka novca teško će i riješiti ovu vrlo važnu stavku za predstojeću zimu.

Veliki dio građana još uvijek nije riješio pitanje ogrjeva a kako sad stvari stoje zbog neimaštine i nedostatka novca teško će i riješiti ovu vrlo važnu stavku za predstojeću zimu.

Kućanstva u Hercegovini također bi mogla imati problema sa ogrjevom iz više razloga. Prvi i najvažniji su svakako cijene ogrjeva koje su u odnosu na područje Bosne dosta više. Drugi razlog je u tome što je drvo u Hercegovini deficitarna roba i uglavnom ogrjeva za ovdašnja kućanstva stiže iz Bosne što svakako utječe na cijenu. Na području Širokog Brijega za jedan metar kubni ogrjevnog drveta u balvanima morat ćete izdvojiti 75 KM a za ispilano drvo spremno za cijepanje izdvojit ćete još desetak maraka iznad te cijene a potpuno spremna i iscijepana drva za ogrjev platit ćete više od 90 KM po metru kubnom.

ABCportal.info