Projekcija filmova pod zvjezdanim nebom u Širokom Brijegu

Prvi put u Hercegovinu dolazi putujuće kino iz Francuske, a vrijedna ekipa će uz pomoć svih građanki i građana Širokog Brijega oživjeti legendarnog Charlesa ''Charliea'' Chaplina.

Putujuće kino je jedinstveno po tome što ćemo svi skupa oživjeti Charliea Chaplina s 35-milimetarske vrpce na dvanaestmetarsko filmsko platno, a dodatni ugođaj će zasigurno biti zvjezdano nebo te prekrasan ambijent Borka - bisera Širokog Brijega.
Film Cirkus, neprikosnovenog umjetnika i ikone nijemog filma, Charlie Chaplina, nastao 1928. godine, melankolična je kombinacija komedije i tragedije.

Chaplinov lik Skitnica pridružuje se cirkusu, postajući velika zvijezda. Zaljubljuje se u vlasnikovu pokćerku, koja bira drugoga. Kada cirkus ode, Skitnica ostaje sam...

Sat vremena prije projekcije filma Cirkus, i kratkog animiranog filma, bit će upriličen program za djecu, uključujući i radionicu koja ce pružiti uvid u rad 35mm projektora. Svi zainteresirani će se moći uključiti u postavljanju filmskog projektora i zračnog platna, kao i u druge segmente pripreme same projekcije.

Da vas još jednom podsjetimo, projekcija filmova pod zvjezdanim nebom održat će se u utorak, 13. kolovoza 2013. godine s početkom u 21 sat u Borku (plato ispred teretane) u Širokom Brijegu. Ulaz na projekciju je besplatan!

Široki Brijeg,vijeće mladih Široki Brijeg,kino