FOTO  Predstavljena digitalna enciklopedija Širokog Brijega

Široki Brijeg
Na samom početku predstavljanja digitalne enciklopedije Širokog Brijega, kao jedinstvenog projekta u Bosni i Hercegovini, nazočne je ispred udruge Upit pozdravio Marko Zeljko. O tehničkim detaljima, kao i o samom projektu sirokipedije koji je još u fazi izrade i prilagođavanja govorio je Tomislav Sesar iz udruge Upit. „Na sirokipediji rade prijavljeni suradnici, neprijavljeni suradnici i administratori iz udruge Upit. Ima mnogo prednosti, ali jedna od najvažnijih prednosti digitalne nad papirnatom enciklopedijom je brzo ažuriranje novim podacima", rekao je između ostalog Tomislav Sesar.

O aktivnostima udruge Upit i digitalnoj enciklopediji Širokog Brijega kao dijelu projekta „ŠirokiBrijeg - digitalni grad i društvo znanja" govorila je Marija Kolobarić. Nazočnima su o važnosti ovog projekta za općinu Široki Brijeg govorili fra Vendelin Karačić i Općinski načelnik Miro Kraljević. Kreiranje prve"wikipedije" Širokog Brijega kao portala sa digitaliziranom kulturnom baštinom,  daje mogućnost nadopunjavanja istog od strane svih zainteresiranih. Enciklopedija se nalazi na adresi: sirokipedia.com.

Široki Brijeg

Općina Široki Brijeg jedna je od 14 općina u Bosni i Hercegovini koje sudjeluju u „LOD" projektu, projektu Jačanja lokalne demokracije. Projekt Udruge Upit „ŠirokiBrijeg - digitalnigrad i društvo znanja" u sklopu kojega je i sirokipedia je jedan od četiri projekta nevladinih organizacija u našoj općini. Ovaj projekt je financiran od strane UNDP-a i dijelom sufinanciran od općine.

Široki Brijeg

Drago Martinović