FOTO  Medijski dijalozi predstavljeni u Širokom Brijegu

Široki Brijeg
Urednik časopisa dr. sc. Mimo Drašković, profesor na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru (Crna Gora) govorio je o nastanku, razvoju i strukturi časopisa, kao i o međunarodnim znanstvenim konferencija koje organizira ovaj časopis. „Zadatak sviju nas koji sudjelujemo u kreiranju časopisa da dosadašnjim entuzijazmom i dodatnim angažiranjem učinimo našu medijsku stvarnost makar malo boljom i da na taj način damo svoj doprinos društvima u kojima kao individue živimo i stvaramo", rekao je između ostalog u svom izlaganju dr. sc. Mimo Drašković.

„Predstavljanje znanstvenog časopisa kakav je „Medijski dijalozi", časopisa u kojem su autori članaka iz 12 zemalja Europe i svijeta najbolji je način promocije našeg grada, ali i popularizacije znanosti ponajprije u našem gradu, županiji, ali i mnogo šire", rekao je savjetnik načelnika Općine Široki Brijeg za odnose s javnošću mr. sc. Drago Martinović autor tri i suautor jednog znanstvenog rada objavljenih u „Medijskim dijalozima". O „Medijskim dijalozima" još su govorili mr. sc. Željko Rutović pomoćnik ministra kulture za medije Crne Gore, Miloš Lalević sekretar redakcije časopisa i prof. Budimir Damjanović urednik časopisa „Medijske kulture" i „Medijske politike".

Na predstavljanju časopisa „Medijski dijalozi" nazočili su Načelnik Općine Široki Brijeg Miro Kraljević, savjetnik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Miljenko Galić, prorektor za znanost Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak, te znanstvenici i stručni radnici, kao i predstavnici medija. Predstavljanje časopisa „Medijski dijalozi" svojim nastupom je s dva glazbena broja upotpunila širokobriješka glazbenica Lucija Zovko. Program je vodio Marinko Karačić.

Časopis „Medijski dijalozi" je po svojoj strukturi međunarodni znanstveni časopis za istraživanje medija i društva ujedno je i prvi i jedini časopis u Crnoj Gori koji izučava medijske fenomene, pojave i procese na znanstvenom nivou. U dosadašnjih devet brojeva časopisa „Medijski dijalozi", na preko 2.000 stranica, objavljeno je blizu 200 znanstvenih i stručnih radova i eseja i 30 prikaza knjiga, časopisa i drugih publikacija koje se na neposredan ili posredan način bave medijima, a sve to od preko 100 autora. Pored radova znanstvenika i stručnjaka iz Crne Gore, u časopisu je objavljen značajan broj tekstova autora iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Rusije, Izraela, Cipra, Ukrajine, Italije i Australije, a prisutan je i lako uočljiv multidisciplinarni pristup medijskoj problematici, koja se sagledava i obrađuje s ekonomskih, pravnih, tehnoloških, socio-kulturnih, filozofskih, lingvističkih i političkih aspekata.