Gospodarstvenici Hercegovine pomogli roditeljima djece iz doma 'Marija naša nada'

Široki Brijeg, marija naša nada
Zbog pomanjkanja financijskih sredstava 'Udruga roditelja' pokrenula je akciju kako bi pronašli dodatna sredstva i tako pomogli da sva djeca i dalje budu dio programa rehabilitacije koju daje i provodi ova iznimno važna ustanova.

Mnogi gospodarsvenici iz ŽZH su se rado odazvali i pomogli akciju pod imenom 'Pomozimo jednom djetetu'. U glazbenom dijelu programa nastupili su Tibia, Klapa Hrvoje, AR'JA i Širokobriješki dukati a oduševljenje i pljesak prisutnih dobili su i štićenici Doma koji su također pokazali da znaju i pjevati i zahvaliti svima.

Svim dobrim ljudima i donatorima zahvalili su ravnateljica Doma Vesna Ćužić i predsjednica Udruge roditelja Smilja Sesar. Ugodna i lijepa atmosfera nastavljena je zajedničkim druženjem u prostorijama Zavoda.

Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada" ustanova je za rehabilitaciju djece s oštećenjem kognitivnog i/ili motoričkog razvoja. Dom je počeo s radom 05. rujna 2004. godine kao plod suradnje:

- Udruge „Mir i dobro" iz Italije
- Fondacije "Don Carlo Gnocchi"
- Udruge „Međunarodno Kumstvo Djetetu Herceg Bosne" iz Širokog Brijega
- Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Nada" iz Širokog Brijega
- Općine Široki Brijeg

Od osnutka do danas jedina je specijalizirana rehabilitacijska ustanova ovog tipa na području Zapadnohercegovačke županije.

Na cjelodnevnom boravku uključeno je 45. djece, ambulantno je zbrinuto također 45. Ustanova skrbi i za 103 neuroriziče bebe. Za sve štićenike Doma svakodnevno se brine 21 zaposlenik. Da bi ustanova kvalitetno funkcionirala potrebno je 600 000 KM godišnje.

Foto i tekst: abcportal.info