FOTO  Inzko u Širokom Brijegu

Valentin Inzko
Ispred hotela Park Posebnog predstavnika EU Valentina Inzka i Veleposlanika Austrije u Bosni i Hercegovini Donatus Köcka dočekao je Općinski načelnik Miro Kraljević.

Na samom početku Javne rasprave koja se sastojala iz tri dijela: ekonomski razvoj, korupcija, kriminal i vladavina prava i mladi obrazovanje Valentin Inzko je govorio o prednostima i izazovima ulaska u Europsku uniju sa naglaskom da Europska unija podržava europsku perspektivu Bosne i Hercegovine.

Veleposlanik Austrije u Bosni i Hercegovini Donatus Köck govorio je o teškom putu Austrije pri ulasku u Europsku uniju koji je trajao čak 10 godina iako je Austrija bila gospodarski veoma razvijena.

„U Austriji imate snažne saveznike za put prema Europskoj uniji i zalagali smo se i zalažemo se da vaša zemlja već do kraja ove godine uživa bezvizni režim da bi bili u mogućnosti bez velikih procedura putovati diljem svijeta", rekao je između ostalog Veleposlanik Köck. Na raspravi su uz nazočnost brojnih medija bili nazočni i aktivno sudjelovali županijski i općinski dužnosnici, gospodarstvenici, predstavnici Udruga, mediji, mladi...

Drago Martinović