Deset godina Zavoda Svete obitelji

sveta obitelj, Široki Brijeg

Zavod Svete obitelji je, inače, ustanova koja okuplja djevojke iz čitave Bosne i Hercegovine bez roditeljske skrbi i djevojke iz socijalno ugroženih obitelji. Ustanova je nastala i djeluje kao jedan od programa udruge „Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne“. Idejni tvorac i graditelj Zavoda, koji je svoja vrata otvorio 2000. godine, je fra Jozo Zovko. Trenutna predsjednica  Udruge je Vesna Ćužić.

Povodom svoga desetogodišnjeg djelovanja Zavod je bio pripremio poseban program koji je započet u nedjelju 14. ožujka susretom sadašnjih i dosadašnjih štićenica Zavoda, a tijekom tjedna je bio i moguć posjet Zavodu u sklopu Dana otvorenih vrata.
U srijedu navečer je bio organiziran i glazbeno-scenski igrokaz „Ljubav pobjeđuje“ za koji su tekst napisali Ljubo Mikulić i Sanijela Matković. Igrokaz je djelo koje na poseban način govori o ljubavi i dostojanstvu koje na kraju i pobjeđuje svu pohlepu u silu okrutnog vojskovođe koji pronalazi svoga Boga. Osim Ljube Mikulića, koji je ujedno igrao i ulogu vojskovođe, u igrokazu su svoje glumačke sklonosti pokazali i članovi Amaterskog glumačkog kazališta „Didak“.

Obilježavanje desete godine djelovanja Zavoda Svete obitelji završilo je večerašnjim prigodnim programom gdje su predstavili i govorili o dosadašnjem radu Zavoda, te uručenjima prigodnih zahvalnica svima koji su do sada potpomagali rad Zavoda. U glazbenom dijelu programa nastupili su ženska klapa „Diva“, muška klapa „Dobrkovići“ i članovi zbora „Magnificat“ pod vodstvom Karle Soldo, te uz pratnju Renate Jelić.

ABCportal.info (Ivan KRALJEVIĆ)