FOTO  Neum: Održana humanitarna večera

Neum, humanitarna večera

U Neumu je sinoć održana humanitarna večera u organizaciji OO Zajednice žena HDZ-a BIH „Kraljica Katarina Kosača" Neum.Podršku ovom humanitarnom događaju pružio je veliki broj žena,ponajviše iz Neuma,ali i dragih gošći iz Dubrovnika, Čapljine te članica Zajednice žena „Katarina Zrinski" iz Metkovića.
Večera je upriličena u hotelu Jadran gdje ih je zabavljala grupa Sunce iz Neuma. Bogate i raznovrsne tombole dodatno su motivirale žene na donacijske priloge za socijalno i zdravstveno ugrožene neumske obitelji. Posebice su se istaknule prve nagrade, umjetničke slike,donacija poznatih dubrovačkih slikarica Luce Đuraš i MiriceDubčić koje su nazočile večeri.
Iskazavši dobrodošlicu i zahvalu svim ženama na odazivu i potpori koju pružaju u aktivnostima Zajednice žena, predsjednica Zorica Sentić , je u svom obraćanju poručila:
„Istina je da se i u našem gradu, puno toga može i mora promijeniti na bolje.Nužna su nam nam nova radna mjesta koja će zadržati mlade obitelji,bolja zdravstvena zaštita,uređeniji i uredniji grad i još mnogo toga...Ali je istina i to da ovaj grad činimo svi koji u njemu živimo i svatko od nas predstavlja jedan djelić u prelijepoj slici Neuma smještenog na ovom malom, Bogom danom,komadiću hrvatske zemlje i svatko od nas mora dati svoj doprinos za ljepši i sadržajniji život u našem Neumu.I ova večer druženja,zajedništva,pomaganja onima koji su u potrebi,koračić je naprijed u tome smjeru"
Zajednica žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača" Neum u ovom sazivu djeluje već četvrtu godinu i u dosadašnjem radu mogu se pohvaliti brojnim aktivnostima: veoma uspješnim humanitarnim večerama za potrebite neumske obitelji, likovnim radionicama za vukovarski vodotoranj i Dječji dom Egipat u Sarajevu, hodočašćima u Vepric, izletima u Crnu Goru, Nacionalni park Krku, Trogir, Zadar, Split, Klis, Imotski, organizacijom Dana zdravlja u sklopu kojih je obavljeno 70 besplatnih mamografskih pregleda.
Osobito su ponosne na obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar i organizaciju neumske kolone sjećanja.
Članice ove male ali snažne Zajednice uvijek se sjete onih kojima je pomoć potrebna,tu su bile i bit će uvijek spremne pomoći onoliko koliko im mogućnosti dopuštaju.
U svojoj su sredini postale prepoznatljive i svakim danom izrastaju u sve zreliju sastavnicu jedinstvene stranačke strukture HDZ-a BiH.