VOZAČI OPREZ Na cesti Stolac - Neum zbog radova je obustavljen promet

Cesta BiH

Povoljni vremenski uvjeti i slabija frekvencija vozila karakteriziraju jutros prometnu situaciju na putevima u Bosni i Hercegovini. Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Jedna traka

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog radova, prometuje se usporeno-jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnoj cesti Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuje jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen.

U tijeku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnoj cesti Jelah-Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati vozila prometuju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnim cestama Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Izvode se radovi

Radovi se izvode i na magistralnim cestama : Travnik-Donji Vakuf (Komar) Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.