FOTO  Studenti završne godine medicine Sveučilišta u Mostaru u obilasku Aluminijevih pogona

Aluminij Mostar, studenti
Tridesetak studenata završne, šeste godine Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, predvođenih prof. dr. sc. Jagodom Doko Jelinić, boravilo je danas u stručnomu posjetu Aluminiju d.d. Mostar.

Mostarsku su tvornicu obišli u sklopu kolegija nazivlja Zdravstvena ekologija i medicina rada, s ciljem upoznavanja načina na koji Aluminij skrbi o svojim djelatnicima na njihovim djelatnim mjestima.

Nakon kratkoga upoznavanja s tvornicom u Upravnoj zgradi Društva te prolaska tvorničkim krugom, gdje ih je oduševio ukupan dojam koji oslikava Aluminijevu neprekidnu skrb o okolišu, budući su liječnici obišli Laboratorij te pogone Anode, Elektrolizu i Ljevaonicu.

Domaćinima su im bili glavni inženjer kontrole i zaštite dr. sc. Antonija Višekruna, referent za medicinu rada Draženka Pehar, referent za zaštitu okoliša Jela Lukić, rukovoditeljica Laboratorija Snježana Marić, inženjer proizvodnje u Anodama Vedrana Jarak, glavni tehnolog za proizvodnju u Elektrolizi Davor Ramljak, rukovoditelj elektrostrojnoga održavanja u Ljevaonici Zoran Raspudić.

- Posjet Aluminiju na najbolji mogući način svjedoči mladima, budućim liječnicima, kako ulaganje u osuvremenjivanje proizvodnje i u očuvanje životne i radne sredine, osim dobiti, doprinosi očuvanju i unaprjeđenju zdravlja zaposlenih, kakvoći života i ukupnoj skrbi za okoliš - kazala je prof. Doko Jelinić.

aluminij.ba