FOTO  Radni posjet veleposlanika Clifforda Bonda , potpredsjednika AUBIH-a za međunarodne odnose, Mostaru

 ...Američkog sveučilišta u BiH u Mostaru, najprije je bio gost na popularnom omladinskom radiju Studiju 88 u kontakt emisiji “Točnu u podne” te je tom prigodom  govorio o ciljevima i misiji AUBIH-a i odgovarao na upite slušatelja.

U 14,00 sati u Američkom kutku u Gimnaziji Mostar organiziran je susret s ravnateljima srednjih škola u Mostaru. Veleposlanik Cliford Bond se osvrnuo na  same početke i ideju američkog sveučilišta u BiH a zatim je istaknu glavna obilježja američkog  sustava  obrazovanja. Nakon toga ravnatelji su upoznati s trenutnim aktivnostima u Mostaru vezanim uz promociji AUBIH-a u srednjim školama u Hercegovini i organizaciju prvog u nizu prijemnih ispita u Gimnaziji Mostar u srijedu 27. travnja. 

Ravnatelji su aktivno sudjelovali u sastanku i postavljali niz konkretnih pitanja vezanih uz uvjete za upis kao i mogućnosti dobijanja stipendija i kriterija za sufinanciranje studija temeljem pokazanog znanja na prijemnom ispitu i uspjeha u srednjoj školi u   iznosu od  3 milijuna dolara u akademskoj 2011/2012 godini.

Ove godine AUBIH samo u Hercegovini dodjeljuje osam punih stipendija za najbolje  studente. Radni posjet završio je gostovanjem u emisiji "Grad" Radio televizije Mostar gdje su predočene prednosti studiranja na AUBIH-u za mlade ljude koji stjecanjem diplome izlaze obučeni i spremni suočite se s izazovima modernog globalnog tržišta .