FOTO  Promocija studenata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti

Dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Zoran Primorac naglasio je da je ovo četvrta promocija u tekućoj akademskoj godini, te da se s oko 700 diplomanata godišnje Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti može mjeriti s bilo kojim drugim fakultetom u regiji.

"Veliki broj različitih profila, na ovoj promociji ima ih 33, od informatike, preko fizike, kemije, matematike, razredne nastave, fizičke kulture... govori da naš fakultet osigurava popunjavanje iznimno traženog kadra u obrazovnom procesu svih razina i zbog toga smo iznimno ponosni", kazao je dekan Primorac.

Govoreći o budućnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Primorac je istaknuo skori početak rada studija farmacije te utemeljenje Instituta za turizam i okoliš, prvi institut takve vrste u BiH.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Vlado Majstorović govorio je Bolonjskom procesu, kazavši kako je reforma visokog obrazovanja veliki izazov, ali i prilika.

"Ma što mislili o Bolonjskom procesu i problemima koji prate njegovu provedbu, za Sveučilište u Mostaru provedba reforme visokog obrazovanja je prilika da se pridružimo europskom visokoobrazovnom i istraživačkom prostoru, a glavna odrednica ovog procesa je osiguravanje kvalitete i promicanje inovativnosti i izvrsnosti", kazao je rektor Majstorović.

(Fena)