Policija Mostara će spriječiti kontakt navijačkih skupina i izazivanje nereda

Narednih pet utakmica  lige na svom terenu Zrinjski će morati igrati pred praznim tribinama.

S obzirom na kaznu Disciplinske komisije NSBiH, pojačane su preventivne mjere opreza prije gradskog derbija Zrinjski-Velež koji se održava u nedjelju na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Policija će kroz nadzor nad stanjem sigurnosti u dane prije utakmice, te na dan odigravanja utakmice izvršiti pojačano pokrivanje gradskog prodručja, kako bi se spriječio kontakt navijačkih skupna i izazivanje nereda.

"Na temelju Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima u HNŽ-u policija će osobe koje se izjasne kao navijači ili nose navijačke oznake, a koji svojim ponašanjem izazivaju osnovanu sumnju da su pod utjecajem alkohola ili opojnih droga ili se na drugi način protupravno ponašaju legitimirati i zadržati do isteka vremena od tri sata nakon završetka utakmice, te će protiv istih poduzeti druge mjere propisane zakonom" rekao je Dragan Jelonjić, načelnik PU Mostar.

Jelonjić je rekao i kako policija neće dozvoliti nošenje sredstava kojima se mogu nanijeti ozljede, kao i transparente ili pamflete uvredljivog sadržaja, kojima se poziva na rasnu, vjersku, spolnu ili bilo koju drugu netrpeljivost.

Kako bi se spriječili neredi bilo kakve vrste policija će prevetivno postupiti, te će svaki pokušaj manipuliranja masom i izazivanje nereda na bilo kojem području grada Mostara bit će spriječen, a protiv počinitelja prekršaja i eventualnih kaznenih djela bit će primijenjene mjere propisane Zakonom.