FOTO/VIDEO  Održan nogometni spektakl godine u Mostaru

dompes humane zvijezde

Susret je organiziran u sklopu hvale vrijedne akcije potpore izgradnji Dompes projekta, u sklopu kojega će biti Studentski dom sv. Marije Terezije, Pučka kuhinja fra Didaka Buntića te Centar za dijalog sv. Franje.

Nastupila su brojna poznata imena kao što su: Blaž "Baka" Slišković, Mario Stanić, Goran Vlaović, Dragan Čović, Ante Rukavina, Krunoslav Jurčić i brojni drugi.

Veselo je bilo i na tribinama, a gledatelji su bili raspoloženi i za davanje izjava.

"Došao sam iz dva razloga. Prvi vam neću otkriti, a drugi razlog je taj što želim gledanjem ovakvih veličina usavršiti nogometne vještine", našalio se Josip Dadić, student treće godine Pravnog fakulteta.

Luka Boban, student treće godine Fakulteta strojarstva i računalstva, kaže da je mu je drago što je odaziv za utakmicu bio velik. "Bilo je zanimljivo vidjeti kako se na nogometnom terenu snalaze političari, glazbenici i ostali", istaknuo je Luka.

"Došao sam na ovaj spektakl da bih podržao izgradnju Studentskog centra Dompes, vidim ovdje velik broj ljudi pa mi je drago što se nešto dobro događa u ovome gradu", rekao je Davor Vučić iz Mostara.

"Odazvala sam se na ovu humanitarnu akciju jer mi je uvijek drago podržati ovakvu gestu kroz koju bi se sutra moglo pomoći nekome", izjavila je Žana Perić, studentica, a ujedno i jedna od djelatnica puba "Mali puž" koji je također sudjelovao u ovoj humanitarnoj akciji prodavajući karte za utakmicu.

"Uvijek sam spreman podržati akciju humanitarnog karaktera i drago mi je vidjeti ovakav odaziv", rekao je student druge godine Pravnog fakulteta, Zvonimir Bušić.

Izgradnju Dompesa, koja se financira isključivo dobrotvornim prilozima, započeo je mostarski Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u siječnju 2015. godine, a završetak je planiran za 5. rujna 2017. na blagdan sv. Terezije. Idejni začetnik i voditelj projekta sveučilišni je profesor fra Iko Skoko. Vrijednost projekta iznosi 3,7 milijuna KM, a nakon izgradnje Dompes će biti samoodrživ. Dom će imati 64 sobe za 150 studenata slabijeg imovinskog stanja, osam učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije na šest katova, a prostire se na oko pet tisuća kvadratnih metara. Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju.

Hercegovina.info / Luka Šurkalović

HERCEGOVINA.info