FOTO  Mostar: Zaposleno 11 osoba sa invaliditetom putem projekta Power

projekt POWER, projekt POWER, Mostar

Poduzeće Alfa Therm uz par drugih poduzeća su omogućili jedanaest osoba sa invaliditetom pripravnički aranžman u trajanju od jedne godine. Pripravnički aranžman omogućuje osobama sa invaliditetom razvijanje profesionalnih vještina te stjecanje radnog iskustva.U mostarakoj tvrtki Alfa Therm radi Ivana Marić (37) sa Downovim sindromom. Ivana M. obavlja administrativne uredske poslove u sklopu odjela skladišta Alfa Therma.

Iz Alfa Therma stižu pohvale na novu kolegicu te smatraju da suradnja pruža obostrano zadovoljstvo.
"Sretni smo što možemo pomoći osobama sa invaliditetom da ostvare svoja prava te rad i doprinos društvu. Nadamo se da je ovo samo početak jednog pozivitnog trenda koji će privući i ostala poduzeća pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom.", izjavila je voditeljica marketinga Željka Primorac.
Također navodi kako Alfa Therm u svojoj strategiji ima zadaću društvene odgovornosti koje ostvaruju putem Tehnološkog parka Intera te Centra za tehniku, ali i preko suradnje sa srednjim školama i fakultetima kojima omogućuju praksu i dobivanje prvog radnog iskustva.
Ivana Marić priliku za posao je dobila putem projekta ,Power, kojeg implementir Caritas BiH uz podršku Europske unije. Osim nje, tu je još 10 osoba u pripravničkom aranžmanu u trajanju od jedne godine.
"Poziv na sudjelovanje smo rado prihvatili budući da smo planirali zaposliti osobu sa invaliditetom te time dati svoj doprinos društvu", kaže Željka Primorac.

Matea Stojanović