FOTO  Mostar: Dompes napreduje donacijama malih i velikih

Dompes

Dompes-kuća kruha i duha , novoizgrađena je zgrada na zemljištu koje je u vlasništvu Franjevačkog samostana Sv.Petra i Pavla, gdje je prije rušenja bila devastirana zgrada bivšeg hrvatskog glazbeno-pjevačkog društva"Hrvoje". Važno je istaknuti kako ovaj projekt izvor financija pronalazi u donatorima čije donacije se kreću u rasponu od simboličnih do milijunskih iznosa.

„Dompes je dom za studente slabog imovinskog stanja, koji će uz prostor za učenje, spotsku dvoranu,centar za dijalog , sadržavati i pučku kuhinju fra Didak Buntić u kojoj će se dnevno kuhati oko 300 obroka. Studenti će moći volonirati u raspodjeli obroka beskućnicima, starijim osobama i potrebitima.Smještaj u domu će biti besplatan uz plaćanje participacije za režije i hranu.Glavni cilj nam je da se studenti u domu osjećaju sigurno i mirno kao u krugu vlastite obitelji", izjavio je Prce.
Dom će biti boravište 150 studenata koji će se za svoje mjesto moći prijaviti u svom matičnom župnom uredu.Trenutno u domu borave 4 studenta koji će svojim iskustvom o boravku te povratim informacijama moći pomoći budućim studentima kao i samoj upravi Dompesa.

 

Projekt u vrijednosti oko 4 milijuna KM prvu donaciju dobio je od tvrtke Campanile d.o.o Mostar u iznosu od 5 tisuća KM.Sve donatore, upute za uplatu donacija i postojeće donacije te sve daljne informacije možete pronaći na web stranici http://www.dompes-mo.com/ i na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Martina Ročak