Mostar: Četvero Mostaraca se otrovalo palačinkama

štrajk, samubojstvo, Banjaluka, crna kronika, svinjska gripa, zdravlje, bolnica, štrajk, zdravstvo, trovanje, Mostar, palačinke, Stolac, aladinići, zaraza, stoka, bruceloza, život, san, koma, bolnica, skandal, Bihać, Vrgorac, Ljubuški, SKB Mostar, tužba, liječenje, nesavjesno liječenje, porod, zdravstvena iskaznica, umirovljenik, bolnica, rutinska operacija, invalid, pogreška, H1N1, gripa, zenica
...potvrdila je za Dnevni list dr. Jelena Ravlija, šefica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Federacije. „Laboratorijski je utvrđena prisutnost salmonele. U pitanju su bile palačinke s piletinom", dodala je Ravlija.

Prema njezinim riječima držanje majoneze i drugih namirnica na neadekvatnoj temperaturi te piletina koja nije dobro oprana ili termički obrađena su splet okolnosti koje za posljedicu mogu imati trovanje hranom.

Šef epidemiologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar dr. Ivo Curić kazao nam je da se pacijenti nalaze na njegovom odjelu i da se svi osjećaju puno bolje. Curić dodaje da se ljeti ovakve stvari često događaju te da je sadašnja situacija u pogledu zaraza i trovanja hranom uobičajena za ovo doba godine.

Glasnogovornik Vlade Hercegovačko- neretvanske županije Pero Pavlović kazao nam je da je županijska sanitarna inspekcija brzo reagirala i poduzela sve potrebne mjere. Prema njegovim riječima uzeti su brisovi sa svih površina i objekt je trenutačno zatvoren. Prema neslužbenim saznanjima, radi se o Palačinka baru koji se nalazi preko puta Đačkog doma, ali ovu informaciju jučer nitko nije potvrdio.

Simptomi nastaju između 24 i 48 sati od konzumiranja zaražene hrane. Simptomi su povraćanje, učestale vodene stolice, povišena tjelesna temperatura i do 39 stupnjeva, glavobolja, bolovi u trbuhu, opća slabost i grčevi u mišićima.