Mještani Bijelog polja kod Mostara: Tko odgovara za ilegalne migrante i zašto su ih poslali nama?

Mještani Bijelog polja, Grad Mostar, potpisali su i peticiju kojom od nadležnih institucija traže ograničenje kretanja ilegalnih migranata...

... pozivajući se na članak 118. Zakona o azilatima (Određivanje nadzora) stavak 1. i 2.

"U petak 18. svibnja u Salakovcu su smješteni ilegalni migranti. Od petka se nepoznate osobe slobodno kreću oko naših kuća, ulaze unutar naših privatnih posjeda. Od tog trenutka se mi na našim posjedima ne osjećamo sigurno, a djecu ne puštamo samu van domova", istaknuli su mještani Bijelog polja koji žive nekoliko kilometara od Izbjegličkoga centra Salakovac.

"Tražimo od nadležnih institucija da ograniče kretanje ilegalnih migranata, pozivajući se na članak 118. zakona o azilantima (Određivanje nadzora) stavak 1 i 2.
Također, tražimo postavljanje policijskih patrola na prostoru Bijelog polja kako bi se stanovništvo osjećalo sigurnije!

Ukoliko im je priznat status tražitelja azila postavljamo pitanje na temelju koje odluke su isti smješteni kraj naših domova?

Putem medija vidjeli smo da i vozači autobusa imaju zaštitne maske, a također smo saznali da su iste osobe mjesecima boravile na otvorenom prostoru. Ukoliko se isti slobodno kreću postavljamo pitanje tko će biti odgovoran za proširenje raznih bolesti koje nose sa sobom?

Napominjemo da nemamo ništa protiv izbjeglica koje su doista ugrožene i trebaju pravu pomoć, ali neshvatljivo je da su kraj naših domova doveli migrante koji ne dolaze iz zemalja gdje nema rata", ističu mještani Bijelog polja koji su potpisali peticiju kojom od nadležnih institucija traže ograničenje kretanja ilegalnih migranata.

vrisak.info

22.05.2018 u 08:49